Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Germania își redeschide toate termocentralele, în timp ce România trebuie să le închidă pe toate, până în 2025”

Fiecare dintre cele 5 mega – corporații tech din GAFAM* consumă cu serverele lor centralizatoare (cu ajutorul cărora ne supraveghează pe noi continuu și ne prezic/remodelează comportamentul) mai multa energie electrică decât consumă toată populația Bucureștiului la un loc. Adică, peste 4 milioane de persoane, cu tot cu suburbiile. Energia consumată de serverele respective se produce în proporție de peste 80% din surse clasice, ne-verzi, neregenerabile. Însă nu aceste corporații, ci noi, oamenii obișnuiți, suntem obligați la moderație și, în curând, la raționalizarea consumului de energie electrică și termică și de apă caldă, ca pe vremea lui Ceaușescu.
Corporația Bayer emană tot atât CO2 cât rezultă din consumul de energie termică al populației Berlinului, înmulțită cu 5. Dar nu aceste corporații, ci fermierii olandezi (în curând, și românul de rând) trebuie să își ucidă vitele, pentru a nu mai emana gaz și a nu mai produce azot. Ne putem da seama, dacă facem un mic exercițiu intelectual, cam câte alte deșeuri și reziduuri chimice, industriale, generează Bayer, cam câte medicamente și vakseenuri în exces sunt „colectate” în canale, râuri, fluvii și oceane, și cam câte zeci de miliarde de măști de „protecție” au fost aruncate pe stradă, ca să ajungă în mări și oceane, ca preț al politicilor „experte” de sănătate publică și al îmbogățirii peste măsură a unor animale de pradă economică. Dar numai vacile olandeze, porcii polonezi, puii de curte românești sunt cauze ale poluării cu azot** …
Un german generează de două ori și jumătate mai mult CO2 decât un român. Cu toate acestea, Germania își redeschide toate termocentralele, în timp ce România trebuie să le închidă pe toate, până în 2025.
Corporațiile multinaționale sunt responsabile de o treime din evaziunea fiscală la nivel global, ca să nu mai vorbim de optimizarea fiscală (evaziunea fiscală legală), care în țări ca România, cu rating jenant de mic, este de peste 80%, generând pierderi bugetului de mai mult de 10 miliarde de euro anual (la un total de venituri bugetare de cca 60 de mld euro anual). Cu toate acestea, sunt vânați pentru evaziune fiscală cetățenii de rând – peste 560 de mii de inși urmează a fi controlați de fisc pentru a pune zeciuiala pe averile adunate în ultimii 20 de ani … mai ales cei care muncesc în străinătate și nu au apucat să își schimbe cetățenia română …
Băncile fură de la clienti zeci de milioane de euro (cazul #raiffeisenleaks este recent, l-am câștigat eu la ÎCCJ …) și de la stat sute de milioane (Raiffeisen BpL, BCR Bpl), administratorii privați de fonduri private fură de la viitorii pensionari (4 milioane de euro, caz recent, mediatizat la mai mult de trei ani de la „întâmplare”) sau cauzează pierderi de mii de lei lunar fiecăruia dintre cei 7,8 milioane de pensionari, iar ong-urile useriste sau consultanți globali fac miliarde din externalizarea ilegitimă a sarcinilor esențiale ale statului. Ce fac acești „onești” agenți economici ai capitalismului de pradă și de supraveghere (spionaj)? Mitinguri anti-corupție, PR săracofob și flămândofob (votanții „ciumei roșii” sunt detestabilii asistați social, pensionarii, știrbii, pupători de moaște, needucații medievali – adăugați voi ce alte epitete cinice naziste vă mai vin în minte), semnalizarea virtuții („port mască pentru că mă face să mă simt mai protejat”), corectitudinea politică („îngenunchez pe stadion pentru că sunt solidar cu sclavii americani de acum 180 de ani”, dar nu dau doi bani suferințele îndurate de sclavii României de acum 180 de ani) etc.
Omul, iar nu corporația, este virusul planetei, nu v-ați prins deja?
De aceea nu mai trebuie să aveți nimic până în 2030: ca să fiți fericiți.
Cam ăsta e motivul pentru care lumea s-a săturat de globalism și progresism: dublul standard. Faptul că suntem luați toți, la grămadă de proști. Și nu suntem. Faptul că ni se insultă permanent inteligență. Și nu se mai poate accepta asta.
*GAFAM = google, facebook, apple, amazon, microsoft
**notă – atmosfera Pământului este „poluată” cu azot de vreo 500 de milioane de ani – are 78% azot, 21% oxigen și 1% alte gaze, y compris CO2
Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu