Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Evenimentul din 9 septembrie 2001 a fost declanșatorul unei lumi noi, distopice…”

Capitalismul dezastrelor, care a determinat imperialismul economic global al super-stăpânilor (over lorzilor) lumii* s-a construit prin experimente sociale derulate în decursul unei istorii de peste 60 de ani, plină de crize, șocuri, catastrofe și războaie experimentale.
Așa cum susține Naomi Klein (în cartea sa Doctrina șocului), consolidarea acestui tip de capitalism cinic a avut loc odată cu declanșarea „războiului contra terorii”, ca răspuns la atacul terorist din 11 septembrie 2001.
Fundamentaliștii Școlii din Chicago a lui Milton Friedman au așteptat zeci de ani evenimentul din 11 septembrie 2001. Între 1970 și 2001 au tot experimentat șocul și terapia de șoc în toată lumea, prin FMI și ICSID (arbitrajul instituționalizat din cadrul Băncii Mondiale), plus alte instrumente ale corporatismului globalist care le-au stat la îndemână. Probabil că nu acești fundamentaliști au regizat evenimentele din 11 septembrie 2001. Probabil că ei doar au exploatat consecințele dezastrului, așa cum o sepie exploatează confuzia declanșată de cerneala de sepie aruncată asupra prăzii sau a adversarului. Ei știau că se va întâmpla, ei așteptau să se întâmple, ei aveau „expertiza” necesară să se miște în jurul evenimentelor care au creat șocul și tulburarea aferente și să atace „oportunitatea”. De aceea, ei erau pregătiți să exploateze dezastrul (idea este susținută și de Naomi Klein). Ei au avut grijă ca, încă din 1970, semințele acestui dezastru global să fie temeinic sădite și irigate cu sânge și furie. Așa că ceea ce s-a întâmplat era inevitabil**. Terapia de șoc ulterioară a fost derulată de „medici” de mult pregătiți, conform unui plan (de tip software instalat într-o economie de tip computer) aplicat, experimental și incomplet, dar de mai multe ori, în ultimii 60 de ani. Testele erau deja derulate. Mai trebuia să apară oportunitatea instalării softului la nivel global.
Plandemia din anii 2020 – 2022 nu diferă cu nimic de acest scenariu. Doar că acum terapia de șoc este administrată iatrogenic chiar de exponenți ai profesiei medicale, având în frunte cu o organizație „mondială” a sănătății, captivă rețelei de sens a overlorzilor capitalismului de supraveghere.
Evenimentul din 9 septembrie 2001 a fost declanșatorul unei lumi noi, distopice, făcute după chipul și asemănarea overlorzilor.
America și, alături de ea, întreaga lume occidentală, s-a angajat în două războaie paralele, în Afganistan și Iraq, pe care le-a considerat state furnizoare de teroriști. Pierderile umane enorme, recrudescența ulterioară a terorismului, extensia aproape generalizată a războiului în acea zonă a lumii, au fost tot atâtea oportunități pentru overlorzii sistemului, iar “cercetătorii englezi”și tehnocrații au furnizat bazele ideologice cvasi-religioase ale exploatării acestor oportunități. Distrugerea „creatoare”, șocul și evlavia, au fost urmate de terapia de șoc, ceea ce a făcut loc, ulterior, exploatării nestingherite a oportunităților acestui nou început consecutiv dezastrelor. Vechile experimente sud-americane sau sud-asiatice ale terapiei de șoc au devenit manuale de bună practică în economie. Pe aceste baze, covidismul, credința religioasă în “știință” și în “informația oficială”, ștampilată ca adevărată de mercenarii auto-intitulați fact checkers, credință care cauzează supunere, distanțare socială și segregare și disponibilitate nelimitată la manipulare și re-modelare, nu a mai fost decât o simplă iterație a algoritmului, un detaliu al programării. Incitarea la război, cenzura totală a știrilor și opiniilor care nu convin narațiunii “corecte” politic și acceptul explicit al chemărilor la violență și chiar la crimă contra unor populații sau popoare sunt doar efecte automate ale acestui soft.
Tocmai de aceea omul “liber”, omul vestic, nu trebuie să se uite în sus (don’t look up), căci s-ar putea să vadă butaforia.
*Prima operațiune militară în Iraq a avut denumirea de cod Overlord (“super-stăpân”). A doua operațiune militară în Iraq a avut denumirea de cod Schock and Awe („șoc și evlavie”). Așa cum susţinea Bertrand Russell în urmă cu peste 80 de ani, succesul economic la scară mare nu vine din merite și sârguință, ci din superstiție și din suportul oferit de forța militară și navală a statului de origine a „merituosului” capitalist.
**Abraham Lincoln a spus : “cine-și descoperă harul profeției, își dă de gol propria-i participare la fabricarea evenimentelor”.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Atoatestiutorul Piperea are probleme grave cu orientarea in timp. Daca atacul terorist din 9/11 2001 este plasat corect in primele paragrafe (in 11 Septembrie), citeva rinduri mai jos evenimentul este mutat pe 9 Septembrie si asa apare si in titllu. Da-l naibii, maestre, muta-l pe Academiei daca iti este mai usor asa. Ca asa faci, poate, si in “justitea” in care zici ca practici. Va dati seama cita incredere putem acorda scenariilor prezentate de individ?