Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Două știri care sublimează cele mai grave consecințe ale războiului din Ucraina!

Două știri care sublimează cele mai grave consecințe ale războiului din Ucraina (precum și „înțelepciunea” statului profund american):
-Germania va dispune, curând, de cea mai mare armată convențională din Europa; s-a mai întâmplat asta în 1938;
-rubla rusească este cea mai performantă monedă din lume; se întâmpla asta, mai ales, pentru că Germania continuă să ia gaz și petrol de la ruși; rubla nu a fost nicicând o monedă suficient de valoroasă pentru a devenit convertibilă internațional (a avut acest statut doar în cadrul CAER, o organizație de de schimburi economice între țările comuniste, sateliți ai sovieticilor), dar în 1939 Germania și URSS au semnat un pact de „ne-agresiune”, pe criterii economice și ideologice, care a adus ce a adus României (de atunci și de acum) și lumii.
Dar lumea nu a învățat chiar nimic din istorie.

***

Cu toată gravitatea știrilor despre malversațiunile și defectele de management ale primarului general, interesul bucureștenilor pentru știrile relative la acestea este scăzut spre inexistent. Toată lumea e la mare-la soare deja.
Dar am o veste : iarna va veni, cu siguranță. Nu și apa caldă, căldura și transportul în comun decent și suportabil ca preț.
Vor veni, cu siguranță, și sărăcirea, foametea și valul 7 al plandemiei. Astea nu se combat cu buchete sau jerbe de flori și nici cu procese în care primarul general este și reclamant, și “avocat” al reclamantului, și pârât care e de acord cu acțiunea reclamantului contra primăriei.