Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Dacă, în opinia voastră, intelectualii și oamenii realizați NU trebuie să se bage în troaca de porci a politicii, atunci cine să o facă?”

Candidatul partidului comasat român (PCR) la Primăria Capitalei, Cârstoiu, este un Mini Me al lui Băsescu. De aceea, nu îl agreez. Are și unele probleme cu incompatibilitatea. Cu toate acestea, întrebarea pe care o puneți mulți dintre voi pe feisbuc (și care e un adevărat clișeu – o văd peste tot) este profund greșită:
De ce un ins realizat profesional, financiar și academic se “murdărește” intrând în politică?
Notă: este sarcastic, dar aceiași critici care pun această întrebare sunt de părere că politica ar trebui să fie făcută NUMAI de elite, ceea ce, iarăși, este profund greșit și de sorginte nazistă.
Dacă, în opinia voastră, intelectualii și oamenii realizați NU trebuie să se bage în troaca de porci a politicii, atunci cine să o facă?
Piedone sau alții ca el? Cîțu, Orban, Voiculescu? Iohannis? Ciucă? Ciolacu?
Așa cum s-a întâmplat în ultimii 34 de ani?
Vă convine ce au făcut porcarii de până acum cu țara, cu voi?
Credeți că, avându-i în fruntea țării încă 34 de ani de acum încolo, acești “stabili” nu vor afecta mereu șansele ca această lume a noastră să devină mai curată, mai valorică?
Credeți că nu se va ajunge ca, la fel ca în 1948, munca noastră onestă și individuală să se ducă dracu’ într-o clipă, pentru că unul ca Piedone ajunge să fie șef pe țară și decide să facă peste tot “curat”?
Credeți că, având în capul țării asemenea viruși eterni, nu vor continua plandemiile, crizele energetice, falimentul de țară, războiul sustenabil?
Și că nu veți fi obligați să expirați mai puțin CO2, să mâncați insecte, să tăceți când copiii voștri sunt învățați la școală că pot fi pisici sau cerbi, să fiți legați de glie în “orașele de 15 minute”?
Porcarii de până acum, impostori și hoți fiind, deci dependenți de păpușarii lumii, vor face toate astea, direct, din exces de zel, sau indirect, din prostie sau beție ori fum de iarbă de calitate.
Dacă asta vreți, asta veți avea.
Cu toate acestea, hai Liberare!