Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Cred că, deși prostească și prost jucată, maskirovska lui Poutine a avut un succes enorm”

Filmările chineze cu apocalipsa virusistă declanșată la Wuhan, din februarie 2020, au fost un pic mai credibile decât cele rusești, făcute cu “ocazia” loviturii de stat degeaba a bucătarului lui Poutine.
Am văzut pe rtv niște imagini absolut ridicole cu niște tipi înarmați care se prefăceau că iau poziții de atac/apărare, în timp ce niște ruși de rând (??!) filmau cu interes farsa, ca s-o pună online.
Cu toate astea, întreaga mass media main stream din vest dădea ca sigură căderea regimului putinist. Ba chiar se făceau desenul și structura dezirabilă a conducerii Rusiei post-Poutine, precum și schița incredibil de detaliată a Rusiei mici, ca sancțiune a agresiunii de care Poutine se face vinovat. Bancul de tip radio Erevan s-a terminat în mai puțin de 8 ore – fostul nemernic nr.2 al regimului putinist, transformat temporar în erou anti-putinist în decurs de numai 2-3 ore, a redevenit un nenorocit care se pretează la deal-uri cu valetul lui Poutine, Lukașenko. Adevărul e că 5000 de inși, care se deplasau în plină zi, pe autostradă, către Moscova, aveau toate șansele din univers să înfrângă o armată de 2 milioane de soldați, plus o flotă de sute de avioane hipersonice, mii de de elicoptere și de tancuri și o forță nucleară de descurajare de 7000 de focoase.
Cred că, deși prostească și prost jucată, maskirovska lui Poutine a avut un succes enorm. Cine știe ce s-a întâmplat, de fapt? Poate o mișcare complet neașteptată de șah? Poate o reașezare a armatei ruse regulate pe poziții de război? Oricum, din păcate, Poutine și-a bătut iar joc de naivitatea presei internaționale și, din păcate, establishmentul actual este un mult mai slab jucător de șah decât bucătarul și valetul lui Poutine. Din păcate, din nou, “dictatorul” a ieșit câștigător. De altfel, omul a reușit să treacă peste vreo 5 cancere și o cădere pe scări care i-a rupt noada curului, ce naiba… Plus că are fro 6 sosii, nu?
Serios acum: vai nouă. Dacă vestul ar fi fost condus atât de idiotic acum 90 de ani, probabil că acum aveam tatuate zvastici pe frunte… Beleaua contemporană e că nu doar România e la doar o aruncătură de kinjal de bârlogul ursului – întreaga lume e la o aruncătură de băț de silozurile nucleare aflate la cheremul lui Poutine (sau a unui înlocuitor și mai feroce al lui). Dacă lumea noastră nu-și va schimba șefimea prostocrată rapid, dictatori sau “dictatori” de operetă vor avea toate șansele să ne subjuge și să distrugă 300 de ani de evoluție și civilizare întru democrație, drepturi și libertăți.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu