Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Chinezii NU se vor vaccina. Cât de tare e asta?”

Am citit că rușii ar fi început să emită pașapoarte de vaxinare anti-covid.
E vorba, desigur, de vaxinarea cu Sputnik V.
În vară, CNN punea întrebarea aparent arogantă, dar pe fond, prostească: “v-ați injecta cu vaccinul lui Putin”?
Sigur că da, după ce Pfizer și AstraZeneca au fost de acord să încerce fuziunea vaxinurilor lor cu vaxinul lui Putin, CCN n-a mai emis nicio ironie la adresa rușilor.
Dar nu asta e important.
E tragic că ne îndreptăm rapid către un apartheid sanitar, care va face din Occident o distopie mai rea decât cea din romanele lui Orwell sau Huxley. Se fac pași hotărâți în această direcție – Spania face o listă cu vaxinați și ne-, Franța și Marea Britanie au în lucru legi privitoare la “pașaportul verde” si, respectiv, la “pașaportul libertății”, fără de care nu se va mai putea circula și munci liber, național sau internațional, iar Rusia le ia fată tuturor, punând deja pe piața sus-amintitul pașaport.
Comedia neagră este că rușii cu pașaport de vaxinare vor putea circula și munci liber oriunde în Vest, inclusiv în spațiul UE, în timp ce vesticii ne-, inclusiv cetățenii ne- ai UE, inclusiv cetățenii ne- ai României, vor fi legați de glie, decăzuți din dreptul de a munci și studia în UE sau SUA, obligați să se transforme în membri ai unor comunități de tip Amish, fără alt drept decât acela de sta închiși în casă… Cât de imbecili pot fi liderii Vestului ca să determine asta?
Reamintesc – pașaportul de vacinat rus este un document care se bazează pe inocularea cu “vaccinul lui Putin”, acela care era subiect de ironie a CNN, astă vară.
PS Chinezii au scăpat de molimă fără vaccin. Chinezii NU se vor vaccina. Chinezii NU vor fi segregați social și economic pentru că nu se vor fi vaccinat. Cât de tare e asta???!

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu