Analize și opinii

Gheorghe Piperea: Câteva fapte verificabile

Aeroportul Newark, New Jersey. 28 dec 2023.
Reclame peste tot la medicamentul Pfizer anti-covid. Luați-l preventiv, ca să nu aveți niște sărbători urâte, cică. Imagine care sugerează tricotaje, haine groase, chestii.
Mic dejun care în București ar fi costat 20 de lei. Aici costă 25 de dolari. Mai e și prost și fără gust. Efectul TINA, what can I say…
Stai “liniștit” gândindu-te că ai plătit 25 de dolari pentru ceva fără gust, servit de o persoană care te urăște sincer și, dintr-o dată, tot terminalul A începe să urle “atenție, pericol iminent, îndreptați-vă imediat către cea mai apropiată ieșire”. Sari de pe scaun, dar vezi că toată lumea e calmă. Hoțpătarul îți zice, relax dude, It happens all the times… După 3 minute de urlete metalice, totul revine la “normal”, și o voce calmantă zice: ne cerem scuze, nu a fost decât o defecțiune minoră a sistemului digital… Minoră? De la digital? Care ar fi soluția totală pentru tot, după scripturile p(r)egresiste? Și se întâmplă mereu? Păi, ce faci cu cei care ar fi nevricoși? Mai ales că aici 5% din pasageri încă au măști pe nas? Și cum rămâne cu tâlcul poveștii cu Petrică și lupul?
PS Există peste tot toalete all genders…

Autor: Gheorghe Piperea