Analize și opinii

Adrian Onciu: LORDUL CAP-DE-MORT

Biserica Ortodoxă, prin prisma legăturilor strânse cu ființa națională și în calitate de obstacol în calea oricărui tip de dictatură, dar și a faptului că aproape jumătate dintre creștinii ortodocși trăiesc în Rusia, a devenit ținta predilectă a globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Iată de unde trebuie plecat în analiza poziției ecumeniștilor lui Vasile Bănescu, care militează fără perdea pentru contopirea cu Biserica Catolică. O biserică devenită între timp, din nefericire, una dintre principalele gornete progresiste de promovare a noii religii globale “Woke”.
Atacurile furibunde din ultimii ani asupra Bisericii ortodoxe sunt departe de a fi întâmplătoare. Fac parte din Plan. Din Marea Resetare.
Lordul Cap-de-Mort al presei dâmbovițene, Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit, a ales să ridiculizeze Biblia, să-i dea foc în piața publică, nu pentru că ar fi intrat într-un con de umbră și avea nevoie de un nou scandal. Nici pe departe. Lordului Cap-de-Mort îi plac științele exacte, matematica și fizica în mod special. La el totul este calcul rece, fără emoții, fără tresăriri, fără regrete.
Potrivit acestui calcul, știința și credința sunt total incompatibile. În mod special credința ortodoxă, întrucât Lordul Cap-de-Mort nu vede nimic discutabil în luările de poziție ale Papei Francisc.
Atacul asupra credincioșilor ortodocși se va înteți în 2024. Și nu din pricină că Biblia ar avea unele inadvertențe sau scăpări de logică. Atins de bagheta magică a vrăjitorilor de pe Wall Street care transformă hârtia igienică în dolari, Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit va găsi alte pasaje din Biblie incompatibile cu științele exacte care au contribuit, atât de eficient, la sfârșitul pandemiei.