Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Ca să nu poată fi suspendat de parlament, Iohannis va dizolva parlamentul joi, după ce va fi respins guvernul Ciucă.”

Ipoteza care se poate citi azi printre rânduri, în presa ex-pro-Iohannis:
Ca să nu poată fi suspendat de parlament, Iohannis va dizolva parlamentul joi, după ce va fi respins guvernul Ciucă.
De altfel, ca să alimenteze și mai mult furia populară, herr prezident pleacă pentru 2 zile la Glasgow, Scoția, pentru încălzirea climatică. Ironie “fină”, în condițiile în care orășenii din România nu numai că nu au apă caldă și căldură în case, dar prețurile și tarifele au crescut cu scoruri aberante, mai ceva ca acțiunile fuhrerilor digitali la bursă – 3-500%. În doar 2 luni și în prag de iarnă. Deci, țara e în faliment, la propriu, iar herr prezident se plimbă prin Scoția (notă – Glasgow e oraș cam nașpa, dar Highland-ul scoțian este absolut de basm, deci nu m-aș mira să îl vedem pe herr prezident pozat în trenul Harry Potter).
Interesant e că povestea cu shut-down-ul electric european pe 2 săptămâni, vehiculată în presa austriacă, devine știre la televiziunile main-stream. Nici nu va mai fi nevoie de raționalizarea Ceaușescu – style, pentru că nu vom mai avea electricitate deloc. Să zicem că se va opri curentul nu 2 săptămâni, ci trei zile – să văd atunci cum se va mai putea verifica nazi-pass-ul ca să se permită accesul în spațiile comerciale, că fără electricitate nu există internet, deci nici digitalizare. Și cum va mai funcționa noua normalitate – cu home school, work-from-home, zoom meetings, mașini electrice eco-friendly, metavers etc.
PS Câți îl vor suspendat pe Iohannis azi? Circa 35%, conform curs. Asta în condițiile în care 85% dintre intervievați nu mai au încredere în el, punându-l pe primul loc la “vinovați” de nenorocirile plandemiei. Oricum, azi e vorba de o treime dintre votanți care îl vor suspendat, dar peste o săptămână poate fi vorba de 76%. Până și foștii lui aplaudaci îl gratulează cu cele mai dure epitete, principalul cuvânt utilizat fiind “prost”.

Autor: Gheorghe Piperea