Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Birocrații obtuzi de pe vremea lui Ceaușescu erau niște repere de rațiune și scântei de inteligență față de ăștia de azi…”

Așa-zisa nouă lege a pensiilor introduce un nou și minunat instrument birocratic: certificatul de viață.
Ca să poată încasa pensia, cei care locuiesc în străinătate trebuie să trimită autorităților, de două ori pe an, dovada că trăiesc.
Per a contrario, nicht Zertifikat, keine Existenz…
Încep să cred că birocrații obtuzi de pe vremea lui Ceaușescu erau niște repere de rațiune și scântei de inteligență față de ăștia de azi…
……
Mă întreb cum vor mai reuși oamenii să probeze că există factual după ce vor fi ratat 2-3 Zertifikat-e d-astea și vor fi fost ștampilați cu cazier de pensionar – lipsă. Nu de alta, dar băncii tre’ să îi probezi din 6 în 6 luni că exiști (actualizare date cu caracter personal, gen…), chestie fără de care te duce în situația de înghețare a banilor în cont (deci, keine Existenz, keine Geld), iar spitalului tre’ să îi probezi că nu ai cou_veed, în caz contrar nefiind “eligibil” pentru medicație, proceduri medicale și operații. Dreptul la viață este suspendat/neutralizat, “dreptul” la moarte – binevenit.
Wlikomen in der Hölle!
Minunată-i lumea nouă!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu