Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Autoritățile iau foarte în serios “lupta”contra plandemiei. Cam ca la wrestlingul mexican.”

Fun facts:
1. Antrenorul meu de fitness a fost recent în vacanță în Albania. Mi-a povestit de bine de acele locuri – după plandemie planific să merg și io p-acolo. De fapt, mai interesant e că la întoarcere a trecut și printr-o bucată de Grecia și printr-o bucată de Bulgaria. La ambele granițe a fost întrebat de unde vine. A zis că din Albania. Nu l-a întrebat nimeni de pass sanitaire/green certificate și nici măcar de test. A trecut ca prin brânză, chiar mai bine decât în vremurile bune, ante-plandemie.
2. Un prieten tocmai s-a întors din Croația, prin Ungaria. La ambele granițe a arătat pe geamul mașinii o copie pe hârtie a certificatului “verde” românesc (care conține și dovada trecerii prin boală). Nimeni nu a efectuat nicio verificare. Au trecut ca prin brânză. Cam cum treceam noi de “filtrele” din perioada stării de urgență, pe baza declarație pe proprie răspundere că suntem sănătoși tun (ciudat, acum regret acele timpuri când era suficient să spui că ești sănătos pentru a fi crezut 😬).
3. Un doctor italian a spus că un foarte mare număr de italieni s-au “imunizat” cu ser fiziologic sau cu seringi retractabile, care nu injectează nimic, dar mimează protocolul injectării. Acei italieni descurcăreți trec ca prin brânză orice graniță și pătrund oriunde vor, inclusiv la concerte, meciuri de fotbal, cinema, în mijloace de transport în comun.
Concluzie – și autoritățile (pct.1 – 2) și simplii particulari (pct. 3) iau foarte în serios “lupta” contra plandemiei.
Cam ca la wrestlingul mexican.