Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Așa funcționează mai nou știința – pe ghicite și pe riscul cobailor umani.”

Două informații în avanpremieră la o serie de dezvăluiri, cu probe oficiale, de la autoritățile europene, care vor apărea săptămâna viitoare:
(i) toate cele 4 seruri au fost “testate” pe oameni în acești doi pași – unu, inocularea cu ser și inocularea cu placebo a două grupuri de voluntari care nu știau cu ce sunt inoculați (nimic neobișnuit), doi – lăsarea ambelor grupuri în comunitate, în aceleași condiții de restricție ca și restul populației, adică, (pseudo)carantină, distanțare socială, mască etc.; deci, voluntarii nu au fost expuși direct la agentul patogen, ci “expuși” acelorași condiții ca și noi, restul; risc de boală și contagiozitate în cazul cetățeanului normal – 1% (99% eficiență); eficiență “științific” calculată și “probată” în cazul voluntarilor – cobai : 95% (deci, risc de îmbolnăvire 5%, de 5 ori mai mare…);
(ii) unul dintre seruri a fost testat pe șoareci, timp de (doar) 2 săptămâni, la 3 săptămâni DUPĂ finalizarea “studiului” pe oameni, inclusiv adolescenți, care a durat, de asemenea, 3 săptămâni.
PS Guvernele actuale sunt acele minunate instituții care țin neapărat, cu biciul și ciomagul în mâini, să îi convingă pe nev… că v… este eficient, ca să se v…, iar pe v… să îi convingă că primele doze nu sunt suficient de eficiente, ca să ia și a trei, a patra și a enșpea doză. În tot acest timp, guvernele au grijă ca alchimiștii producători ai v… să nu aibă nicio răspundere, penală sau patrimonială. Și nici doctorii. Și nici influencerii. Că așa funcționează mai nou știința – pe ghicite și pe riscul cobailor umani.

Autor: Gheorghe Piperea