Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Ambasadorul SUA la București are convingerea că trebuie desființate companiile municipale”

Iată la ce sunt „bune” mesajele scurte și gândirea prescurtată, în sloganuri și șabloane – ambasadorul SUA la București are convingerea că trebuie desființate companiile municipale, pentru că așa ar fi zis „justițea”. A și dat niște indicații „prețioase” în acest sens, iar noul primar al Capitalei a luat notițe.
Așa și-a făcut reclamă alianța dă driapta din București, așa a și înțeles ambasada americană.

Numai că …

În afară de faptul că „justițea” nu a desființat nimic (ci doar a anulat niște acte administrative) și de realitatea că desființarea tuturor companiilor municipale ar însemna 30 de mii de concedieri instant (pentru că … asta înseamnă lichidarea), există cel puțin o companie municipală, Termonenergetica, distribuitorul de apă și căldură al Capitalei, care a fost re-confirmat de CGMB, prin hotărâre luată cu majoritate calificată. De altfel, noua „putere locală” a anunțat public că menține în viață STB și Termoelectrica (până la falimentarea lor de către Orban, Cîțu & co, prin refuzul finanțării). Ce o să facă acum noul primar, după așa mândrețe de directivă a metropolei suzerane?
Ambasarorul mai sus evocat a cerut și privatizarea companiilor de stat. Evident, asta se va și întâmpla, câtă vreme vor fi premier Orban și ministru de finanțe Citu.

Comportamentul ăsta de vătaf e un pic cam riscant, totuși.

După ce presa globalistă va vedea că Biden pierde, totuși, alegerile din SUA de mâine – poimâine, s-ar putea ca niște lucruri anume în legătură cu un fost ambasador SUA, care s-a implicat prea mult în treburile interne ale Romăniei** să iasă, totuși, la iveală, adică, să nu mai fie ținute sub obroc de zisa presă globalistă. Internetul are memorie mai bună decât își poate permite diplomația. Iar ce i se întâmplă lui Hunter Biden ar trebui să fie un memento pentru toți vătafii de colonii.

*un primar nou-nouț care are niște explicații de dat la dna si la ani, totuși …
**omul este acum pe față membru în board-ul Fondului Proprietatea, creație a unui tip – Bogdan Olteanu – care acum e la închisoare, pe termen de 5 anișori; în acel board, legăturile pernicioase sunt multiple, acolo fiind membru, până acum 2 ani, și un fost șef al Oracle, acuzat de corupție, precum și un șef de bancă, foarte ”admirat” de debitorii bancari

PS V-am spus că nu câștigă Biden? A, da, v-am spus.

Autor: Gheorghe Piperea