Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Actualul ministru al sănătății este fiu de colaborator al Securității comuniste și nepot (de frate) al unui ofițer cu grad mare de Securitate.”

Actualul ministru al sănătății este fiu de colaborator al Securității comuniste și nepot (de frate) al unui ofițer cu grad mare de Securitate. Așa cum știe toată lumea bună, acest unchi securist este principalul mahăr al sistemului mafiot al distribuției și comerțului cu medicamente din România.
Pe partea de educație academică VeVeVe este “un om care s-a făcut singur”, în 10 ani de facultate, neterminată (dar “echivalată” de Ministerul Invățământului, în 2016, în plină perioadă de ministeriat al lui VeVeVe, printr-un document agramat, fără ștampilă, pus de împricinat pe net), plus un an de studii dedicate tinerilor din est (culmea respectului – în 2011, austriecii încă ne considerau oameni din est, adică, oameni de mâna a treia, cărora le este suficient un an de profesională ca să devină “bancheri”).
Școala vieții, adică. Nu cred că VeVeVe poate spune, totuși, o poveste de trei fraze în germană, așa cum nu vorbește engleză sau spaniolă Becali, cu toate miliardele lui și cu toate zecile de deplasări la meciuri în competițiile europene.
Pe partea bancară și sanitară, VeVeVe a avut numa’ succese. Școala vieții, unchiul și rețeaua de sens în care era înfipt (austrieci, bancheri, securiști, comercianți de medicamente, presă plătită, influenceri care l-au băgat în 2 filme care rulează pe HBO) nu l-au ajutat deloc. Nu avea nevoie, era un om care s-a făcut singur. Un om … frumos.
Iote aici declarație de dragoste filosofică:
Gabriel Liiceanu:
„Spre deosebire de beizadelele trimise de tăticii lor în Parlamentul Europei sau de cele pe care genitorii le-au cadorisit cu firme de porci pe banii UE și cu bolizi cu patru roți de omorât oameni pe șosele – Vlad Voiculescu s-a făcut singur. Nici un părinte nu și-a pus amprenta de infractor pe destinul lui. Nici un rid primit de undeva nu i-a schimonosit viața sau caracterul. Foștii ofițeri de securitate și odraslele lor continuă, după 30 de ani, să danseze pe destinele noastre. În tot acest timp, noi ne grăbim să căutăm inamicul public în unul dintre cei mai frumoși contemporani ai noștri”.
Oamenii care chiar s-au făcut singuri, cu masterate sau doctorate în străinătate, obținute cu muncă susținută, chiar silnică uneori, cu renunțări la plăceri hedoniste sau bucurii simple, cu credite înrobitoare de studii, cu însingurare îndelungată în străinătate, departe de cei dragi, toți acești oameni ar trebui să se revolte contra acestei mizerii de propagandă pentru un asemenea sinecurist. Căci toate aceste eforturi par zadarnice când stai și contempli această nedreptate socială și economică.
Însă, din eroare a costului irecuperabil (ai investit mult în speranța de mai bine, speranța a devenit ministru, ministrul e o catastrofă, iar tu nu poți accepta că speranța ți se năruie), din iluzia cunoașterii (“știi” că VeVeVe e bun și onest și plin de resurse de facere de bine, că așa spun cele două filme de pe HBO) sau, pur și simplu, pentru că există interes pecuniar sau ideologic, mulți au pus genunchiul jos în fața acestui prinț falsificat și și-au pus poze pe feisbuc cu sloganul “am încredere în VeVeVe”.
Să îi cerem demisia lui VeVeVe ar fi un gest inutil. Nu poate să și-o dea. Încă nu a venit momentul “mușcăturii de rechin”. Balena sistemului sanitar “de dezastru” mai are un picuț până eșuează. Rechinii doar ce au intrat în frenezia alimentării cu hălci de balenă.
PS: Mulți alți lideri ai USR Plus sau ai PNL sunt fii sau nepoți de secu sau, și mai grav, de secu implicați în mari tunuri politico-afaceriste. Așa este, de exemplu, actualul ministru al economiei, Năsui, care a și reușit performanța de a-și pune în cap tot patronatul, în numai o lună și jumătate de mandat.