Analize și opinii

Gheorghe Cionoiu: ”PRINŢUL BRACONIER ŞI ROMÂNIA NORMALĂ”

Eu sunt inginer silvic şi consider că e aberant faptul că e interzisă vânarea urşilor pentru trofeu într-o ţară în care există mult prea mulţi urşi. Că ursul ăsta a fost împuşcat cu pile politice şi că s-a plătit un preţ mult prea mic e alt aspect. A fost încălcată prin abuz o lege proastă. Sloganul “NOI SUNTEM ARTHUR!” denotă fanatism ecologist sau demagogie naţionalistă.

Dacă s-ar permite vânarea urşilor pentru trofeu, evident că trebuie să fie împuşcaţi – tot pentru trofeu – în primul rând urşii care fac pagube. Fiţi siguri că s-ar găsi destui vânători de rând dispuşi să plătească câteva mii de euro pentru a împuşca un urs de rând. Pentru un trofeu capital – gen Arthur – ar trebui ceruţi peste 50.000 de euro. Fiţi sigur că s-ar găsi snobi dispuşi să plătească şi această sumă care ar ajunge într-o ţară normală la buget.

Mult mai rezonabilă decât distribuirea mesajului ridicol “NOI SUNTEM ARTHUR!” cred că ar fi distribuirea următorului mesaj iar apoi revendicarea să fie susţinută prin proteste publice în faţa ministerului mediului şi a ministerului justiţiei:

Pentru a scăpa de urmărirea penală, prinţul ar trebui să fie pus să plătească 500.000 euro pentru braconarea acestui exemplar valoros şi să i se interzică pe viaţa vânatoarea în România. Pentru a scăpa de urmărirea penală, o sumă similară ar trebui să plătească şi fiecare dinte cei care i-au facilitat vânarea acestui urs, imediat după ce ar demisiona; şi ar trebui să demisioneze urgent.

Oare Iohannis, care s-a tras în trecut în poză cu prinţul braconier şi cu tatăl acestuia să nu fi ştiut nimic de vânătoarea trucată? Pe vremea când Bombonel era prim-ministru, nu se sfia să vâneze în stilul lui Creaşcă, ca pe moşia proprie – vorbesc în cunoştinţă de cauză. Iohaos nu are patima vânătorii. Adopţiile discutabile pe care le-a intermediat şi casele pe care le-a dobândit “legal” în Sibiu mă fac să cred că nu s-a jenat să-i pună o pilă prinţului.

Autor: Gheorghe Cionoiu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt absolut convinsă ca mizeria asta de om,Iohanis, nu numai că a i-a pus o pila criminalului care-și spune print dar cred ca a dat si ordin instituțiilor sa-i faciliteze criminalului accesul facil la asasinarea acestui suflet nevinovat,Artur!!!Cum tot asa, sunt absolut convinsa, ca nemernicul antinațional Iohanis i-a cerut lui Trump sa-l declare pe Liviu Dragnea si pe copii lui,”persoana nongrata”pe teritoriul SUA!!!Avînd în vedere toate mizeriile pe care le-a facut si ca primar si ca președinte afirm cu tărie că Iohanis este un mizerabilcu un caracter absolut infect!!!O mizerie de om!!!