Analize și opinii

Germania va trimite tancuri Leopard în Ucraina

Guvernul german, supus la presiuni extreme de către Ucraina, USA și aliații ei din NATO, a cedat. Va trimite tancuri Leopard în Ucraina. N-a mai rezistat, în ciuda avertismentelor foarte directe ale Moscovei.
Mai mult decât atât, țări din estul Europei care dețin tancuri Leopard sunt dezlegate pentru a le trimite în Ucraina. N-ar fi putut fără acceptul Germaniei.
Din acest moment, ,,NATO este în război direct cu noi”, va declara Rusia și își va adapta strategia în consecință. Țările cele mai expuse loviturilor? Evident Romania, Polonia și cele Baltice. Nu numai atât, recurgerea la ,,lovituri nucleare tactice” devine o posibilitate reală, pe măsura înarmării până în dinți a Ucrainei.
Mă gândesc unde ar fi mai bine să emigrez. Eu sunt sigur că demonizații occidentali au luat decizia că războiul să dureze ani de zile. Ei îl puteau opri înainte ca Rusia să atace Ucraina. Și Ucraina avea și acum Donbas-ul.
Dar Merkel a recunoscut recent: ,,Acordurile Minsk au fost un pretext pentru Occident pentru a da timp Ucrainei să se înarmeze. La acel moment, Ucraina nu putea ajuta Occidentul precum o face azi, nu era pregătită.” QED.

Autor: David Angelo