Analize și opinii

Generalul Dumitru Iliescu: “Este adevărat, doamna ambasador Stella Ronner Grubacic?? Episodul 2”

Vazand comunicatul Ambasadei Olandei la Bucuresti, un prieten mi-a spus ca doamna ambasador minte de ingheata apele. I-am replicat ca nu se poate. Cum sa minta Excelenta Sa? Da! Minte, fata pic de jena, a continuat el. A fost cazat acolo, la hotelul unde au facut si ei revelionul.



Mi-a relatat faptul ca sejurul de revelion la Teleferic Grand Hotel, a fost planificat cu mult timp inainte, ca invitatia a fost facuta de familia Iordache, care s-a ocupat de rezervarea locurilor, lucru confirmat si de cei de la hotel. L-am intrebat ce interes avea Nelu Iordache sa faca o asemenea invitatie. Mi-a raspuns “spera sa fie ajutat de doamna ambasador, care are mare trecere la DNA si la Parchetul General, sa-si solutioneze dosarele in care este inculpat. Unul in care a fost condamnat, in prima instanta, la 6 ani si 3 luni, altul in care este acuzat de un prejudiciu, cauzat Postei Romane, de 7 milioane de euro, si inca unul care i se pregateste acum”! I-am raspuns ca nu cred asa ceva, nu poate doamna ambasador sa se implice in astfel de lucruri, ca sunt doar calomnii.

A continuat sa-si sustina punctul de vedere, cu tarie. Era surprins de faptul ca eu nu cunosc lucruri care sunt deja de notorietate, ca doamna ambasador se implica in afaceri ca si predecesorul sau, care facea presiuni asupra institutiilor statului, inclusv pentru returnarea de TVA. De asemenea, a afirmat ca este o adevarata batalie pe postul de ambasador la Bucuresti, de unde la terminarea mandatului te poti intoarce cu mult mai bogat decat atunci cand ai venit.

Am insistat ca nu cred si i-am spus sa nu mai calomnieze o asemenea personalitate. Mi-a spus ca asteapta sa fie contrazis, ca el are si probe care demonstreaza ca doamna ambasador nu s-a intalnit intamplator si doar la masa de revelion cu familia Iordache, ci ca au fost impreuna in sejurul respectiv si ca se purtau foarte familiar. Insa eu tot nu cred. Poate ne spuneti dumneavoastra, doamna ambasador, daca este adevarat sau nu. Doar aveti atata credibilitate…Eu va cred, doar pe Excelenta Voastra….

“Cu siguranta” este o “diversiune” pusa la cale de “ciuma rosie, pentru a-si apara coruptii”, nu-i asa?….

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu