Analize și opinii

GÂNDIȚI, CĂ NU DOARE!

Rețineți ce vă spun: Când Germania va fi în pragul colapsului economic, va schimba foaia de parcurs. Nu-și va permite falimentul. Scholz n-a avut curajul la Washington să ia poziție fermă în fața lui Biden. Care a recurs și la amenințări. În plus, era amenințat și de Verzii germani.
Psihologic, USA, media americane și cele europene globaliste au jucat perfect. Au aruncat vina crizei din Ucraina pe seama Germaniei, inhibând-o. Că Germania l-a „consolidat” pe Putin, cum a zis Băsescu la Bruxelles, a trădat UE. De ce? Fiindcă s-a bucurat imoral de prețuri preferențiale la gazul rusesc. Și-a creat propria dependență de gazul rusesc. Construind și North Stream 2.
Ce-ar fi trebuit să facă Germania? Să renunțe la gazul rusesc ieftin și să cumpere la un preț triplu gaz lichefiat american? Adică să depindă energetic de USA? Așa da. Și prostoboii europeni, goarnele Americii, au fost ambalate. Că așa e, domne, Germania e de vină. Ea trebuia să urmărească interesul Americii, nu pe-al ei.
Prostoboii n-au înțeles un lucru. Că nu doar Germania depindea de gazul lui Putin, ci întreaga UE. Dacă 40% din consumul european venea din Rusia… La preț mai mic decît din oricare altă parte…
Iar prostoboii n-au înțeles un alt lucru. Că nu doar Germania sau Franța depindeau economic de Rusia, ci și Rusia depindea economic de Germania, Franța, Olanda… fiind o piață imensă și o mână de lucru calificată și ieftină. Degeaba și-au relocat vest-europenii liniile de producție în Rusia? Pierdeau sau câștigau, ce ziceți?
Era un business win-win. Exact ce-i înfuria pe americani. Hai că i-a rezolvat acum. Dar se vor trezi, pariu! Nu cred că vor merge până la capăt să-și sacrifice popoarele de dragul strausienilor americani. Sunt aici, nu plec curând. Cine mai judecă în ziua de azi? Majoritatea se ia după televizoare, media globaliste. Cică așa e, ce spun ăia.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu