Analize și opinii

Fujikura vrea să îşi ia pe ascuns tălpăşiţa din Cluj și caută altă ţară “bananieră” cu sclavi moderni de pe care să tragă pielea: Republica Moldova

Unul dintre cei mai mari angajatori ai judeţului, compania Fujikura Automotive România SRL din Cluj, se pregăteşte să o şteargă nu englezeşte, ci ca un ninja corporatist japonez.

fujikura

După ce au făcut afaceri de zeci de milioane de euro anual la Cluj, după ce au marcat profituri imense în anii de criză plătind puţin pentru munca angajaţilor şi apoi au raportat pierderi imense când salariile au crescut, japonezii de la Fujikura caută altă ţară “bananieră” cu sclavi moderni de pe care să tragă pielea: Republica Moldova.

Mai mulţi angajaţi din middle-management-ul companiei ne-au contactat pentru a ne da această informaţie care, se pare, a fost furnizată numai unor iniţiaţi din societate:

“Vor să scoată fabrica la licitaţie pe 2 decembrie, adică tot ce înseamnă active. Unele active sunt extrem de preţioase, mai ales cele din intravilanul municipiului, o zonă care a explodat imobiliar. Îngrijorător este faptul că vor să o facă pe ascuns, să forţeze mâna oamenilor să plece cu ceva salarii compensatorii de mizerie. Sunt câteva mii de oameni care vor fi aruncaţi în stradă şi, vă spun sigur, nu erau cele mai bine plătite joburi. Nu ştiu cum vor face cu ITM-ul, se spune că ei speră să obţină pe pile o procedura rapidă şi să poată să plece“, ne-a declarat una dintre angajate.

Bombă socială – 6000 de angajaţi ce se trezesc pe bordură 

Clujul a fost pentru Fujikura o lămâie mare şi ieftină pe care au stors-o până la ultima picătură. Plătind prost. Zbierând prin comunicate de presă că nu mai pot angaja, că, vezi Doamne, clujenii sunt leneşi şi nu vor să lucreze. Dar salariile oferite au fost mereu mizerabile.
Nu de puţine ori, angajaţii Fujikura au protestat pentru salariile mici pe care le primeau de la Mike Campan, un american de origine română, un ninja corporatist care are o carieră prodigioasă în ultimii 15 ani numai în companii străine cu sediul în România, de genul celor care fac super bani pe spatele românilor.

Acum e vorba de 6000 de angajaţi din judeţul Cluj care vor fi aruncaţi de Fujikura ca o măsea stricată, compania ţintind deja o ţară săracă, Republica Moldova, unde va plăti salarii şi mai mizerabile, făcând-o pe investitorul strategic. 

Suntem curioşi ce părere au prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, şi reprezentanţii ITM Cluj despre această intenţie a Fujikura ce va aduce pentru 6000 de familii nişte sărbători groaznice.

Pana atunci, sa privim putin la niste date financiare ale companiei:

screen_shot_2016-11-03_at_21-42-33_0

Foarte interesant este ca societatea Fujikura nu a raportat pe anul 2014 NIMIC la Ministerul de Finante.

Abia pe 2015 apar noile date fiscale, iar cifra de afaceri este URIASA: Fujikura a “marcat” in 2015 suma de 375.502.920 lei – adica peste 83 de milioane de euro, raportand PIERDERI suspect de mari de peste 7,3 milioane de euro.

screen_shot_2016-11-03_at_21-19-07_0

Ziar de Cluj solicită conducerii Serviciului Român de Informații Cluj să se sesizeze asupra acestei informații, de asemenea, este de datoria ANAF să verifice contabil aceste pierderi imense raportate la cifre de afaceri colosal de mari.  

Clujul nu mai trebuie să ajungă, ca și în cazul NOKIA, prostituata corporațiilor străine. Avem nevoie de investitori străini serioși, nu de proxeneți comerciali.  

Proxenetii sociali de la Nokia-aceeași manevră 

Clujul a mai fost violat financiar în trecut de gigantul Nokia căruia autoritățile de atunci, în frunte cu Marius Nicoară, i-au pus la dispoziție ajutoare de stat constând în facilități fiscale și pământ la Jucu. Nokia a venit fain frumos la Cluj, a “smântânit” forța de muncă ieftină a jucanilor și clujenilor timp de 4 ani, perioadă în care a raportat cifre de afaceri ce au ajuns chiar și la UN MILIARD ȘI JUMĂTATE DE EURO, după cum vă dovedim în imaginea de mai jos, după care au lăsat județul Cluj cu buza umflată și circa 2000 de oameni în șomaj.

screen_shot_2016-11-03_at_21-57-38_0
Sursa: Ziarul de Cluj

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Drum bun si cale batuta celor de la fujikura,ori cu iei ori fara iei tot aia, romanul e exterminat prin munca retribuita mizer 1000-1200lei si cheltuiei vest europene la utilitati si alimente. Acum se accelereaza si intensifica exterminarea cetatenilor romani, prin somaj si cresteri de preturi.