Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Iohannis și blestemul României”

In postarile anterioare am vorbit foarte clar despre tradare si inalta tradare. Dar un prieten care se tine de mine ca scaiul, citeste tot ce postez eu, si care a devenit si cel mai mare critic al meu, imi reproseaza ca vorbesc ambiguu, ca nu spun raspicat cine sunt cei care ne-au tradat si ne tradeaza in continuare.



Eu ii raspund ca am fost destul de clar, dar el ma contrazice: “Cum sa fii clar cand ii ocolesti pe cei responsabili cu adevarat? Am vazut si eu. Ai scris despre Coldea, despre Maior, si te-ai oprit. Dar despre cei care i-au pastorit, ma refer la cei din interior, ca cei din exterior sunt arhicunoscuti, nu spui nimic. Iti este frica? Esti las, sau nu vrei sa o faci. Nu te-am cunoscut asa, ci dimpotriva, ca un om cu verticalitate si demnitate, care a depus un juramant, sau crezi ca trecand in rezerva ai scapat de acesta? Iti spun eu: nu te-ai eliberat de el, pentru ca tot cadru militar esti si tot General esti, cel putin asa spune statutul vostru. Este datoria ta sa aduci la lumina toate faptele marsave savarsite impotriva noastra si pe care tu le cunosti foarte bine!”

“Dar le-am scos – ii raspund eu – si le-am prezentat Comisiilor Parlamentare si opiniei publice!”. “Partial” – imi replica el. “Despre Iohannis nu ai spus un cuvant. De fapt nu ne-ai spus nimic despre cel care ne-a tradat de mult interesele”. Cum asa? – spun eu mirat. “Da! Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce nu a vrut sa o demita pe Kovesi, de ce nu vede abuzurile savarsite de magistrati impotriva oamenilor nevinovati, de ce sprijina structurile de forta, de ce a dat miliarde de dolari americanilor, din banii nostri, pe o tehnica militara invechita, cu care cei care au primit-o sunt incapabili sa-si indeplineasca misiunile, pe care au luat-o la preturi mai mari, cu cel putin 30%, decat se cumpara cea de ultima generatie?

De ce a declansat si sustinut protestele impotriva guvernului, pe care l-a sabotat permanent, facand-o imediat dupa ce s-a instalat la Cotroceni? Nu poate sa spuna nimeni ca nu a fost constient de faptul ca, sabotand in acest fel guvernul care nu este al lui, saboteaza de fapt Romania, ne saboteaza pe noi toti, si intrebarile ar putea continua, altele si altele. Stii ce au in comun toate acestea?” Nu stiu, ii raspund eu. “Tradarea lui Iohannis! Desi este presedintele nostru, el promoveaza si protejaza interesele straine in Romania, chiar daca acestea sunt contrare celor ale poporului nostru. A sustinut si sustine structurile de forta, pe Codruta Kovesi, se face ca nu observa toate abuzurile pe care le savarsesc acestea, pentru ca ele dau garantia exercitarii controlului asupra tuturor zonelor, de la cea politica la cea economica, financiara, juridica, militara, intelligence si, nu in ultimul rand, media, zone in care partenerii nostri externi au atatea interese cu efecte nefaste asupra vietii noastre. Asa firmele lor pot sa spolieze in continuare avutia noastra nationala, sa ne cumpere pe nimic bogatiile, sa ne fraudeze bugetul de stat cu multe zeci de miliarde de euro in fiecare an, sa ne transforme exclusiv intr-o piata de consum, in care sa ne vanda produsele lor de slaba calitate, pline de chimicale, de hormoni, de substante cu efect antibiotic, cancerigene, si pe care organele de stat abilitate sa le descopere si sa le interzica se fac ca nu observa si ne pun in acest fel in mare pericol sanatatea.

Cum crezi ca ar mai putea ei sa ne ia, pe nimic, specialistii in diverse domenii, forta noastra de munca calificata, cu ajutorul carora proceseaza materia prima pe care o iau de la noi la preturi modice si o aduc inapoi la preturi de cateva ori mai mari, si nu numai. Noi avem medici foarte buni, dar ii iau ei si noi, ca sa ne facem bine, dam sute de milioane de euro ca sa ne primeasca in spitalele lor, unde ne trateaza tot ai nostri. Banii nostri pe facturile pe care le platim pe fiecare luna, se duc, in marea lor majoritate, la firmele partenerilor externi, si de acolo sunt transfetati societatilor-mama. Bancile din Romania sunt tot ale lor, iar comisioanele, taxele si dobanzile, care sunt cu mult mai mari decat la ei, au acelasi traseu. Cum sa nu prospere, cum sa nu aiba un nivel de viata ridicat cetatenii lor? Aceste lucruri, si multe altele, nu le vezi!” – imi reproseaza el.

“Cum crezi ca pot face toate aceste lucruri decat cu ajutor de la nivelul cel mai inalt al deciziei politice si administrative. Poate acum intelegi de ce domnul Iohanis se opune la orice modificare ce ar putea sa duca la slabirea structurilor de forta, pentru ca prin intermediul informatiilor si al zanganitului de catuse ne paralizeaza si ne tin sub ascultare! Nu exclud nici interesul personal, meschin generat de situatia deloc comoda in care se afla datorita unor fapte savarsite de el si de sotia sa, fapte cu puternic iz penal, dar nu acestea primeaza. Intr-un final intelegi de ce domnul Iohannis reprezinta cel mai mare blestem care a lovit Romania. Dar nu este singurul vinovat. La fel de vinovati sunt si cei care ii permit sa aiba o asemenea atitudine si nu il stopeaza din demersul sau, deosebit de nociv, fraudulos, pagubos, imoral, ilegal si neconstitutional!!!”. Raman perplex! Asa sa fie domnule Iohannis??? Spuneti-ne dvs, ca un profund iubitor al tarii si al cetatenilor ei… Scuzati-ma, poate ne precizati si al carei tari!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Iohannis continua politica lui Basescu, Basescu a continuat politica lui Iliescu, a lui Ceausescu, politica inteleptilor sionisti in variante adaptate la conditii de fond si forma, mutari pe tabla de sah – agenda globala. In Germania cancelarul taie si spanzura, de presedintele tarii…?! Onorifica treaba! In Ungaria, Viktor Orban – PREMIER!!! In Rusia, VLADIMIR PUTIN. In tara noastra, cu voia Marilor Puteri se mentine aplicatia practica a principiului “Divide et Impera”, atata vreme cat, in mod intentionat nu s-a DECIS asupra forme juridice de guvernamant !!!! Guvernul-hais, Presedintele-cea!!!!! Coerenta, coeziune, cooperare, conlucrare…?! Numai consolidare, “consolidarea marca Base”, agreata, sustinuta de partenerii strategici, in folosul domniilor lor. De unde vreti unire materializata, investitii obiective, locuri de munca, venituri/nivel decent pe cap locuitor, suveranitate, independenta, fond national…?! Drepturile si libertatile omului, un lux. Dreptul la a bea apa curata! Platim cu varf si indesat apa impura, neconforma, la Actionarul strain APA NOVA!!!! Asa ceva…

  • Dumneavoastra trebuie sa stiti “CINE” ne intruzioneaza, interfereaza, indeparteaza, modifica, altereaza, hibridizeaza, manipuleaza, , executa, extermineaza! Si musai trebuie sa cunoasteti “ANTIDOTUL”!