Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Iohannis și blestemul României” (episodul 4)

Mi-am propus ca de Ziua Nationala a Romaniei si Sarbatorile de iarna sa nu mai postez nimic critic la adresa politicienilor si a reprezentantilor Statului Paralel, inclusiv a conducatorului acestuia, Domnul Klaus Iohannis, fiind convins de faptul ca in aceasta perioada trebuie sa dam un semnal de unitate, de abandonare a vrajbei nationale, de revenire la normalitate si de aceea am facut o pauza in comentariile facute pe Facebook.



Demersul meu, ca de altfel al majoritatii populației, s-a izbit puternic de nemernicia fara limite a celui care ne pastoreste, care a folosit marsav aceste evenimente pentru a sadi ura, pentru a sadi dezbinare, pentru a promova interesele celor care il tin de belciug din exterior.

Nu credeam ca o sa ajung sa vad un presedinte atat de iresponsabil, care isi vinde pe nimic poporul care l-a ales in cea mai inalta functie in stat, care pune mai presus de orice, inclusiv de interesele fundamentale ale Romaniei, interesele sale meschine, pentru care ne tradeaza fara nicio ezitare. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca va ajunge un presedinte al tarii sa foloseasca momentul cel mai solemn al actiunilor de aniversare a Centenarului, sa isi atace brutal adversarii politici, sa transmita forurilor europene ca noi nu suntem pregatiti sa preluam Presedintia Consiliului Uniunii Europene, unde putem promova actiuni foarte importante benefice tarii, doar ca sa le faca pe plac celor din Germania care i-au solicitat acest lucru si care l-au fidelizat total. Stim foarte bine ca partenerii nostri strategici inclusiv Germania, nu doresc ca noi sa ne dezvoltam sa ne punem in practica proiectele in infrastructura si in alte domenii.

Nu am sa le prezint in aceasta postare, am facut-o in postarile anterioare. Blocarea activitatii guvernamentale, administrative la toate nivelurile fiind permanent o preocupare si un obiectiv important al acestora. Nimeni nu-si putea imagina ca exista un Presedinte, cei drept limitat intelectual, care sa refuze sa-si exercite atributiile functionale, sa nesocoteasca, cu buna stiinta, prevederile legale, deciziile Curtii Constitutionale, blocand activitatea Guvernului, trimitand Romania spre anarhie, spre o situatie in care sunt contestate imperativ valorile fundamentale. Cand am scris despre Iohannis si blestemul Romaniei nu m-am gandit totusi ca blestemul poate sa ajunga la asemenea dimensiuni.

Asa ceva nu poate fi tolerat intr-un stat democratic, intr-un stat de drept. Ma intreb serios de ce am acordat votul Aliantei PSD-ALDE, daca nu stiu ce sa faca cu el, daca nu stiu ce sa faca cu puterea pe care le-a acordat-o poporul, permitand unui individ manat de ura si de razbunare, de interese meschine, unui tradator notoriu, sa sfideze tot ce este legat de valorile noastre fundamentale, care calca in picioare principiile constitutionale, demnitatea noastra nationala. Cum puteti permite asa ceva domnilor Dragnea si Tariceanu? Unde este respectul pe care trebuie sa il purtati cetatenilor acestei tari, care v-au acordat cu atata convingere increderea lor, lasandu-l pe acest inconstient sa degenereze intr-un asa mod viata politica si sociala in Romania, cand Legea noastra fundamentala va obliga sa luati masuri daca apar asemenea derapaje?

Acum nu avem de a face cu abateri ale Presedintelui de la prevederile constiturionale, ci cu suspendarea aplicarii Constitutiei de catre acesta. Ce abatere poste fi mai grava, iar domniile voastre nu faceti nimic. Atunci de ce sa va mai votam, daca tot nu faceti ce trebuie? Unde este Parlamentul Romaniei? Este asa de dulce somnul, sau sunteti anchilozati ireversibil, domnilor senatori si deputati? De ce nu reactioneaza Curtea Constitutionala sa constate imposibilitatea exercitarii functiei prezidentiale de catre Iohannis si pentru perioada pe care o stabileste sa fie preluata de catre cei care sunt abilitati prin lege?

Sunt intrebari la care nu doresc sa-mi raspundeti mie, ci cetatenilor care v-au votat. Sper sa nu aveti nevoie de aceeasi perioada de timp, ca Presedintele Iohannis, sa le cititi si sa le intelegeti!!! Sau poate aveti nevoie, daca sunteti facuti din acelasi aluat si tradati fara rezerve pe cei care v-au acordat increderea cand v-au votat masiv, convinsi fiind ca o sa le reprezentati interesele? Daca Iohannis are scuza, deloc acceptata de majoritatea populatiei ca este limitat intelectual, domniile voastre ce scuza aveti??? Sper ca nu aceeasi!!!!

Asa este domnilor Dragnea si Tariceanu, domnilor senatori si deputati??? Sper din tot sufletul sa nu se infirme convingerea pe care o am ca lucrurile nu stau asa,… sau poate chiar asa stau…Pacat…!!! Nu meritam un asemenea BLESTEM!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu Facebook