Analize și opinii

Folosind înţelepciunea noastră practică

Într-un discurs intim, Barry Schwartz plonjează în întrebarea “Cum să facem lucrul corect?” Cu ajutor de la colaboratorul lui, Kenneth Sharpe, el povesteşte întâmplări care ilustrează diferenţa între respectarea regulilor şi adevărata alegere înţeleaptă.

Intelegeti de ce-si doresc politicienii romani asa de mult puterea ?
Pentru ca in Romania este o putere nelimitata de constrangerile procedurilor si ale indicatorilor de performanta, o putere care le permite sa abuzeze de functii in interes propriu.
Dupa ce abuzeaza de functii nu se mai pot dezlipii de ea pentru ca risca sa cada in extrema opusa, sa fie acuzati de abuz si de ilegalitati.
Reforma societatii trebuie sa vizeze introducerea responsabilitatilor de la cel mai inalt functionar pana la cel mai mic, si atunci si miza si lupta pentru putere ar fi diminuate.

sursa: ted.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Catre Administrator.
    Un din problemele care genereaza conflicte , nemultumiri este lipsa comunicarii . Concret cind vorbim cu cineva poate nu stim sa ne exprimam , poate nu suntem intelesi sau unii nu vor sa inteleaga … deci multe articole sunt interesate ca si cel de sus dar nu cunosc limba engleza de ce nu se traduce.
    Multumesc

  • @nestor
    Pentru video de mai sus: in partea de jos(mijloc) ai sa gasesti scris cu rosu “View Subtitles” – un click acolo si vei gasi subtitrari inclusiv in limba romana.

    Referitor la articolele in alta limba (in cea mai mare parte in engleza) te pot ajuta cu http://translate.google.ro. Nu e cel mai bun translator dar poate fi o solutie la indemana oricui.