Analize și opinii

Firma familiei Flutur a trimis sucevenii la cules de sparanghel în Germania

Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs @Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași @Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin @Aceștia dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava @FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL, o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON.



Sucevenii au plecat la muncă în străinătate

În condițiile în care mai multe localități din județul Suceava au fost introduse în carantină, nouă persoane din aceste localități au reușit să vină până la Iași, cu autocarul, pentru a pleca la muncă în Germania.

Sucevenii aveau adeverințe de la medicul de familie care să ateste că nu sunt infectați cu COVID-19 și că sunt apți de muncă.

Cele nouă persoane care au încercat să ajungă la Iași sunt din BosanciAdâncata și Mitocul Dragomirnei, localități aflate în zona de carantină.

Toți cei prinși la intrarea în județul Iași s-au ales cu o amendă de câte 20 de mii de lei și cu dosar penal.

Ieri (14.04. – n.r.), au decolat două curse către Baden-Baden (Germania) și Maastricht (Olanda) și este de așteptat ca polițiștii să găsească și alte persoane care vor încerca să plece la cules spranghel, venind din zone de carantină.

Astăzi (15.04. – n.r.), vor mai decola trei curse noi, toate cu destinația Germania, iar joi este programată o altă cursă aeriană ce va duce muncitori sezonieri de la Iași spre Germania.

Cum au reușit cetățenii din Suceava, județ aflat în carantină totală, să plece cu autocarele către Iași pentru a se îmbarca spre Germania?

Societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs. Firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași. Firma mai are puncte de lucru în Piatra Neamț, Vaslui, Bacău și Botoșani, exact în orașele-cheie din Regiunea de Nord-Est.

Această firmă oferă o perioadă a contractului de muncă între 2 și 3 luni. Aceștia mai arată că transportul dus-întors este asigurat de către Panap Jobs, iar cazarea la locul de muncă de către compania din Germania, contra cost. Practic, românii care pleacă la muncă trebuie să-și plătească cazarea la zi, iar oamenii ar beneficia de asigurare medicală.

Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin. Aceștia dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava.

FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL, o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON.

Vom reveni cu detalii asupra firmelor familie Flutur din Suceava pe parcursul edițiilor viitoare!

Germania se află în zona roșie a pandemiei de coronavirus

În Germania sunt peste 120.000 de cazuri confirmate și peste 3.000 de persoane decedate de mii de cazuri confirmate, mii de români sunt convinși să meargă la muncă în acest stat.

Pentru perioada aprilie – iunie nemții au nevoie de români să le culeagă sparanghelul și căpșunile, în perioada martie – noiembrie să le culeagă ceapa și ridichile, iar în perioada aprilie – octombrie pentru a le culege salata.

Autor: Ana Chirica

Sursa: Bună dimineața Suceava

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • 1. De ce nu apeleaza Germania la cotele de refugiati, migranti, cetatenii germani, adulti, elevi, militari, detinuti, asa dupa cum s-a procedat la noi inainte de ’89 cand participam cu totii la muncile agricole?

    2. Publicarea tuturor FIRMELOR DE INTERMEDIERE A FORTEI DE MUNCA care activeaza pe teritoriul tarii, din baza de date a Registrului Comertului, firme responsabile cu plasamentul sclavilor cunoscut fiind faptul ca fiecare formatiune politica detine “armate” proprii.

    3. Cum si-a respectat statul obligatia constitutionala privind asigurarea unui nivel de trai decent?

    4. Problema e in ograda statului, la institutiile impotente ale statului. De la cap pestele pateste ceva.

    5. Tratament la cap. Sanatate maxima la toata suflarea!

  • Sobolanii astia de infractori cu spate politic nu se sinchisesc deloc de carantina, izolare, stare de urgentza, ordonante militare, pt ca ca nu ii deranjeaza nimeni, absolut deloc, toate aceste masuri fiind date doar pt romanul obisnuit, adica pt “pulime”! Parerea mea este ca, Ministerul de Interne s-a transformat de ceva timp intr-un adevarat cuib de mafioti si de lichele care au pactizat pe fatza cu infractorii! Cu tunul sa tragi in astia!!

  • Nu am auzit pana acum ca asa zisa procuratura a inceput urmarirea penala pe numele lui Flutur! Oare procuratura este complice?