Analize și opinii Cultură și Familie Extern

Farsa din spatele vaccinurilor pentru copii

Daca aveti copii, mai mult ca sigur sunteti la curent cu “Planurile de Imunizare” ale Centrelor pentru Controlul si Preventia Bolilor, care recomanda astazi un uluitor set de 29 de vaccinuri inclusiv vaccinul anual antigripal pentru copii, de la nastere pana la varsta de 6 ani, iar de la varsta de 7 ani si pana la 18 ani un alt set cuprins intre 5 si 16 vaccinuri (cdc.gov). Dar un raport investigativ recent infaptuit de Dr. Lucija Tomljenovic, Ph.D., releva peste 30 de ani de documente guvernamentale ascunse care expun farsa din spatele acestor vaccinuri, fara a mentiona faptul ca vaccinurile nu ofera nicio protectie reala impotriva bolilor.

Cu toate ca lucrarea ei are primul rand ca tema sistemul de sanatate britanic si musamalizarea adevarului murdar in ceea ce priveste programul de vaccinare, descoperirile cuprinse in studiu se aplica schemelor de vaccinare in general, care sunt create in asa fel incat sa serveasca intereselor corporatiste mai degraba decat interesele sanatatii publice. Se arata in studiu ca autoritatile guvernamentale, in goana lor pentru a-si satisface scopurile private in industria vaccinurilor, au ascuns de parinti in mod deliberat informatii importante despre pericolele si ineficienta vaccinurilor, pentru a obtine o rata uriasa de vaccinari. Si, in timpul acestui proces, au pus in pericol milioane de copii, expunandu-i la efecte secundare serioase si chiar moarte.

Lucrarea doamnei Dr. Tomljenovic se poate accesa integral aici: ecomed.org.uk

Ascunderea adevarului si acoperirea unor informatii pentru a incuraja vaccinarea:
Prin intermediul unor cereri adresate unor institutii de referinta in domeniul dreptului la informare Freedom of Information Act (FOIA), Dr. Tomljenovic a reusit sa obtina transcrierile unor intalniri private care s-au tinut intre Joint Committee on Vaccination and Immunization (JCVI), un asa-zis comitet de experti independenti care redacteaza recomandari catre guvern despre politicile vaccinarilor si intre mai multe ministere ale snatatii britanice, de-a lungul a mai multi ani. Dupa ce a puricat numeroasele informatii care au fost ascunse publicului, Dr. Tomljenovic a facut niste descoperiri inconfortabile.

“JCVI (Joint Committee on Vaccination and Immunization) a facut eforturi continue pentru a ascunde de parinti si alti lucratori in sanatate informatii critice despre reactii adverse severe si contraindicatii ale vaccinurilor, cu scopul de a atinge rata de vaccinare pe care o considerau necesara pentru “imunizarea cirezilor”, un concept care nu se bazeaza pe nicio dovada stiintifica solida”, explica Dr. Tomljenovic in introducerea din lucrarea sa.

“Documente oficiale obtinute de la Departamentul Sanatatii din Marea Britanie si de la JCVI releva faptul ca autoritatile britanice din domeniul sanatatii s-au dedat la asemenea practici in ultimii 30 de ani, aparent cu singurul scop de a proteja programul national de vaccinare.”

Exista acuzatii solide, dar informatiile pe care Dr. Tomljenovic le-a adunat vorbesc de la sine. Nu numai ca JCVI a ignorat in mod repetat intrebari privind siguranta care au aparut in timpul desfasurarii programului de vaccinare intr-o continua expansiune, dar grupul a cenzurat in mod activ orice informatie nefavorabila care sa arunce vreo “umbra”asupra vaccinurilor si pentru a mentine iluzia ca vaccinurile sunt sigure si eficiente. Mai mult decat atat, JCVI mintea cu regularitate atat publicul cat si autoritatile guvernamentale in privinta sigurantei vaccinurilor pentru a se asigura ca populatia va continua sa-si vaccineze copiii.

JCVI era la curent cu pericolele vaccinului MMR inca din 1989, dar le-a musamalizat
Incepand cu pagina a treia din raportul sau, Dr. Tomljenovic detaliaza intalnirile sordide care s-au tinut inca din 1981, in care JCVI se angaja cu certitudine sa comita frauda, sa musamalizeze si sa minta cu privire la vaccinuri, pentru a proteja industria vaccinurilor si nu pe copii de raul pe care acestea le puteau cauza. Minutele acestor intalniri dezvaluie faptul ca JCVI a incercat sa acopere in mod activ efecte secundare asociate cu vaccinuri obisnuite cum ar fi pojar si tuse convulsiva, ambele fiind legate in acelasi timp de cauzarea a importante leziuni pe creier pentru un procent substantial dintre copiii care au primit aceste vaccinuri.

Destul de important este si modul in care JCVI a ales sa se ocupe de informatiile nefavorabile despre controversatul vaccin MMR impotriva rujeolei, rubeolei. Cu 10 ani inainte ca Dr. Andrew Wakefield sa publice un studiu propriu despre MMR in revista The Lancet, JCVI era deja constient in totalitate ca NIBSC (Institutul National pentru Standarde Biologice si Control) a identificat o legatura clara intre MMR si meningita sau encefalita indusa prin intermediul vaccinurilor. Dar, in loc sa expuna aceste informatii si sa ceara mai multe verificari in ceea ce priveste siguranta vaccinului, JCVI a cenzurat aceste informatii extrem de importante si a mintit cu sange rece despre siguranta vaccinului MMR ani in sir.

“Implicarea limitata a JCVI in evaluarea sigurantei vaccinului explica motivul pentru care s-au opus unei supravegheri pe termen lung pentru a se observa afectiuni neurologice severe in urma vaccinarii”, scrie Dr. Tomljenovic. “In loc sa reevalueze politica de vaccinare, macar pana cand se clarifica problema sigurantei, JCVI a ales sa sprijine politica existenta bazata pe dovezi incomplete care erau disponibile la acea vreme.”

Cu alte cuvinte, JCVI era mult mai preocupata de protejarea reputatiei acestui vaccin periculos MMR, la fel si cu a mai multor vaccinuri dubioase, decat de protejarea copiilor pentru a nu suferi daune grave ca rezultat al vaccinurilor. In ceea ce priveste vaccinul MMR, aceasta informatie esentiala nu numai ca certifica descoperirile Dr. Wakefield 10 ani mai tarziu, descoperiri declarate a fi false de catre institutia de mai sus, dar de asemenea ilustreaza si durata aceste inselatorii.

Companiile de vaccinuri, incurajate sa manipuleze fisele cu informatii, sa modifice studiile de siguranta si sa promoveze vaccinurile
Si daca asta nu era deja destul de grav, Dr. Tomljenovic a descoperit informatii copioase despre obiceiul invechit deja al celor de la JCVI de a incuraja companiile de vaccinuri sa-si modifice in mod voit informatiile din fisele lor pentru a transforma vaccinurile periculoase si ineficiente in vaccinuri sigure si eficiente, in concordanta cu recomandarile pe care le faceau ei. De exemplu, atunci cand instructiunile de contraindicatii ale celor de la JCVI pentru MMR nu se potriveau cu cele ale producatorului de vaccinuri, JCVI instruia producatorul, se pare, pentru a-si modifica informatiile din fise, pentru a evita “probleme legale”.

In mod similar, politica oficiala JCVI era de a altera studiile de neincredere pentru a sprijini propriile opinii despre vaccinuri, mai degraba, decat sa se bazeze pe studii independente si corecte din punct de vedere stiintific pentru a face recomandari in ceea ce priveste politica de vaccinare. Inca o data, pozitia celor de la JCVI in privinta sigurantei si a eficientei vaccinului MMR este un exemplu concludent, in timp ce se ignorau pe fata studii legitime in privinta MMR in favoarea unor studii slabe, cum ar fi Cochrane Review din 2005, care in mod tehnic nu dovedeste nimic despre presupusa siguranta a MMR, pentru ca cele 31 de cazuri evaluate nu indeplineau caracteristicile, criteriile de selectie a grupului din metodologie.

“De-a lungul anilor, JCVI a promovat vaccinul MMR in mod consistentt ca fiind sigur, bazandu-se pe studii care s-au dovedit a fi sau irelevante, inconcludente sau indoielnice din punct de vedere al metodologiei folosite”, explica Dr. Tomljenovic, adaugand ca JCVI a ales in mod repetat sa se sprijine pe studii epidemiologice eronate care identificau doar “asocierea”si nu “cauza”, o greseala ironica, avand in vedere pozitia critica a institutiei fata de studii care ii contrazic supozitiile.

Lucrarea de 45 de pagini, care te face sa deschizi ochii continua explicand modul in care programele de vaccinare erau stabilite prin anumite calcule si tactici: promovarea vaccinurilor noi si periculoase in programul pediatric folosindu-se de inselatorie; descurajarea de studii de follow-up in privinta sigurantei vaccinului; spalarea creierului populatiei in mod extensiv prin manipulare si smecherii stiintifice.

Sursa: trueactivist.com
Resurse pentru acest articol mai gasiti accesand link-urile:
http://childhealthsafety.wordpress.com
http://foodfreedomgroup.com

traducere: Alina Stredie

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu