Analize și opinii

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai: „Analizăm posibilităţile legale de a denunţa raportul MCV!”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a anunţat, într-o declaraţie, că sunt analizate posibilităţile legale pentru denunţarea raportului MCV la Curtea Europeană de Justiţie, acuzând că documentul este unul pur politic.



„Ultimul raport a fost emis acum trei săptămâni şi a arătat tuturor, nu numai României, cât de autoritar este comportamentul Comisiei Europene. Pentru că solicită, în cadrul recomandărilor, amânarea procedurilor legale şi suspendarea legislaţiei, ceea ce nu este în acord cu tratatele europene pentru că ştim cu toţii că justiţia este o chestiune de subsidiaritate (…) După mine, acesta nu este un instrument legal, ci unul politic, folosit de Comisia Europeană, de diferitele formaţiuni politice şi, dacă ne uităm la istoria acestui raport, pus în 2006, ale căruia patru obiective au fost deja îndeplinite încă din 2010, avem 8 ani de când interesele politice sunt contrare României.

Noi acum analizăm posibilităţile legale de a denunţa acest raport în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru că, din punct de vedere legal, este un document accesoriu tratatului nostru de aderare, iar dacă ambele părţi sunt de acord să încheie acest document, suntem obligaţi să mergem în faţa Curţii. Nu se poate numi justiţie ceea ce conţine acest raport, ci politicianism pur, ceea ce nu este acceptabil”, a declarat Norica Nicolai, pentru EuReporter.

Autor: Mara Raducanu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu