Analize și opinii Cultură și Familie

ERWIN ALBU: Din măturatul străzilor nu mai puteţi lua comisioane, domnilor din primărie!

Nu voi mai plăti niciun ban Primăriei Codlea. Solicit achitarea datoriilor prin muncă în folosul comunităţii mele natale.

Am ajuns la concluzia că singura modalitate prin care ne mai putem asigura că dările noastre către Primăria Codlea şi către statul român nu vor fi sifonate şi folosite pentru firme clientelare şi pentru te miri ce concerte şi sisteme de irigaţii pe bani grei, este transformarea lor în muncă adevărată spre beneficiul comunităţii locale.

CERERE către PRIMĂRIA CODLEA
PENTRU ACHITAREA DATORIILOR CĂTRE BUGETUL LOCAL
PRIN MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII NATALE DIN CODLEA

Vă anunţ că voi evita să mai efectuez în nume personal orice plată către bugetul local din Codlea, având în vedere modul total greşit şi netransparent cum sunt alocaţi şi cheltuiţi banii publici de către administraţia actuală .

Printr-o decizie dubioasă a Curţii de Apel, care modifică total decizia primei instanţe care iniţial respingea ca neîntemeiat procesul intentat de către Primăria Codlea subsemnatului, instanţa a hotărât că sunt dator bugetului local o sumă fabuloasă şi aberantă.

Vă rog să îmi transmiteţi modalitatea prin care aceste debite pot fi acoperite de către mine prin muncă în folosul comunităţii locale, pe care o voi efectua cu tot dragul pentru oraşul meu natal, fiind în acelaşi timp profund consternat şi îngrijorat de felul în care se cheltuie în general banii publici de către Primăria Codlea, preferenţial către firme clientelare şi pentru priorităţi greşite.

Erwin Albu, Codlea, 18.02.2013

Cererea înregistrată aici:

SOLICITARE către PRIMĂRIA CODLEA !
De acum încolo, vreau să mă achit de datoriile la bugetul local prin muncă în folosul comunităţii mele natale, ca banii să nu mai fie cheltuiţi aiurea.

Asaltul drujbelor in padurea de la marginea Codlei continua

Coincidenţă? Primăria Codlea mi-a executat silit PAPUCUL din faţa casei, a doua zi după ce am prins camioane cu lemne fără acte şi chiar în timp ce mă aflam încătuşat la Poliţia Codlea…

Taman în data de 14 februarie, pe la ora 16, Primăria Codlea mi-a ridicat din faţa casei autoutilitara din 2002 Dacia Papuc, în contul unor datorii de 6.000 de lei pe care le am la primărie, provenite din nişte taxe locale şi amenzi de circulaţie şi de la protestele cu privire la Spitalul Municipal Codlea, rămase definitive.

Asta chiar în timp ce eram luat pe sus de pe strada Plopului din cartierul Mălin din municipiul european şi dus încătuşat la Poliţia Codlea. Dar şi taman după ce am deranjat foarte tare pe cei care defrişează Măgura Codlea. Coincidenţă?

Ca să vedeţi cum funcţionează (şi) în Codlea repercursiunile sistemului, dar şi manipulările şi dezinformările din mass media aservită, vă rog să citiţi cu atenţie următoarele rânduri.

A.Am deranjat foarte mult cu privire la luările mele de atitudine şi dezvăluirile cu privire la neregulile din primărie, atât ale administraţiei trecute, cât şi a administraţiei actuale, care a preluat şi ascuns sub preş neregulile, şi a făcut altele.
B. 11 februarie – iau atitudine public împotriva defrişărilor din Codlea

C. 13 februarie ’13 – descopăr şi filmez un flagrant cu camioane cu lemne fără acte în Codlea

În data de 13 februarie am prins în flagrant camioane cu lemne fără acte . VIDEO AICI. La minutul 14:35 al filmării, Poliţia constată că şoferii nu au acte de transport, deşi nu se află la locul de încărcare şi că actele tocmai se completau de către un şef de echipă!

Mi s-a transmis concret , pe diverse căi, că această acţiune a mea va avea repercursiuni imediate.
Urmăriţi filmarea aici:

D. 14 februarie ’13 – Măsura exagerată de încătuşare a mea, pentru că am îndrăznit să opresc convoiul de camioane de zeci de tone care afectau străzile şi casele din zona defavorizată a Codlei.

După ce autorităţile au rămas surde la sesizările cetăţenilor şi la reclamaţiile mele scrise, cu privire la starea gravă în care au fost aduse drumurile şi casele din cauza zecilor de transporturi agabaritice din zona Mălin, am îndrăznit să opresc convoaiele care circulau nestingherite.
Deşi eram paşnic şi calm, cerând însă ferm ca altă rută să fie aleasă pentru aceaste camioane, poliţiştii şi jandarmii trimişi în număr mare de şefii lor aserviţi factorului politic local, au trecut la încătuşarea mea, cărându-mă la sediul poliţiei . Aceasta s-a întâmplat probabil pentru a impresiona şi avertiza cetăţenii că în anul 2013 nu este bine să mai ai reacţii cu privire la nedreptăţile care se întâmplă.
Urmăriţi filmarea aici:

E. TOT 14 februarie ’13 – Primăria Codlea execută silit Dacia Papuc proprietate personală, iar presa obedientă Codlea Info transmite CIUNTIT operaţiunea împotriva duşmanului statului român-Erwin.

În timp ce mă aflam la Poliţia Codlea, după încătuşarea exagerată, şi eram suspus unui interogatoriu în vederea întocmirii unui dosar penal, reprezentanţii Primăriei Codlea şi cei ai obedientului preş mediatic local Codlea Info, s-au deplasat în faţa casei mele spre a-mi ridica papucul an fabricaţie 2002.
Iată cum şi ce a ştiut să transmită ciuntit, rapid şi cu bucurie imensă Codlea Info, care a regizat evenimentul “executării silite”:
Încătușat de forțele de ordine și executat silit de primărie. Zi neagră pentru Erwin ,,cel alb”
În mod voit şi perfid, ca de obicei în articolele la adresa mea de pe acest site susţinător al primarului codlean, tendinţa este de a omite date concrete şi de a dezinforma, respectiv de a pune într-o lumină cât mai proastă persoana mea, fără a mi se da vreodată dreptul la replică.
Astfel, fără a da date şi informaţii concrete, lăsând totul “în aer” într-un stil manipulator şi denigrator, servitorul mediatic al primarului expune clar tendenţios problema, creând în localitate exact efectul scontat:

Erwin Albu , cel care este un om rău şi care pune beţe în roate autorităţilor bune, a primit “ceea ce merită”, adică cătuşe (fără a relata cu date exacte incidentul, motivele şi cauza) , dar şi că Erwin a fost executat silit de brava Primărie Codlea, fără a specifica exact de unde provin acele datorii (cum s-au acumulat şi cum i-au fost imputate nenorocitului de Erwin) . Mai mult, nespecificând şi filmând ciuntat că era vorba despre ridicare DACIEI PAPUC care valorează 200 de euro, Codlea Info manipulează opinia publică în altă direcţie. Şi toate acestea, bineînţeles, fără un drept la replică adecvat situaţiei şi dezinformării publice la care acest site se pricepe de multă vreme.


F. Coincidenţe?
Întrebări care persistă:
– Se impunea încătuşarea lui Erwin? Era necesară? Sau este un abuz din partea forţelor de ordine, pentru a transmite un avertisment spre “veşnica liniştire”?
– De ce a regizat Primăria Codlea executarea silită a papucului împreună cu Codlea Info? Şi de ce tocmai în timpul când se ştia că Erwin este încătuşat la Poliţie, şi taman după ce îi deranjase rău pe cei care defrişează pădurea?

Desigur, toată lumea trebuie să îşi plătească dările către statul român.
Doar că unii, destul de mulţi şi de puternici, beneficiază într-una de scutiri, eşalonări, ştergeri de datorii, pe când alţii, care nus e prind în horă, se vede clar că nu. O să vă cruciţi când veţi afla câţi oameni de afaceri codleni au beneficiat de scutiri şi reeşalonări în ultima vreme.

Vă interesează cum s-a ajuns la debitul meu către Primăria Codlea? Puteţi citi parţial aici (Transparenţă: Justiţia română a modificat întru totul o decizie anterioară ca să mă scoată dator la Primăria Codlea. O simplă întâmplare? Bătălia continuă.) , urmând ca în curând să dau publicităţii cu date şi documente întreaga poveste cusută cu aţă albă de autorităţi şi media lor aservită.

Citiţi şi: Primarul Cătălin Muntean din Codlea şi-a tras scutire de impozit la bugetul local de 100 de milioane pentru una dintre firmele sale

sursa: erwinalbu.blogspot.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este putin probabil ca aceasta actiune a lui Erwin Albu sa aiba sorti de izbanda. Presupunand ca va exista decizia unei instante cu privire la posibilitatea de a presta ore de munca in folosul comunitatii pe considerentele expuse de acesta si anume, ca nu mai doreste sa plateasca impozite, ar insemna ca toti cetatenii sa aiba privilegiul de a matura Codlea in baza impozitului pe masina, cel pentru care omul a fost executat de primarie. Daca la nivel national s-a face acest lucru, in primele 3 zile s-ar face curatenie si dupa aceea??? Asa cum vad lucrurile, cazul Albu este unul special prin particularitatea acumularii unor datorii foarte mari. Discutand pragmatic, la obiect, de cate zeci de ani va avea nevoie Erwin Albu sa isi plateasca datoriile dand cu matura? Iar intrebarea care va persista in mintea codlenilor va ramane aceeasi: cum de a ajuns sa acumuleze asemenea datorii si nu l-a vazut nimeni pana acum? Oricum , trebuie sa ai un talent fantastic sa rastalmacesti decizia unei Curti de Apel care te obliga sa restitui banii administratiei locale intr-un act de curaj unilateral de a plati in natura ca modalitate de protest fata de administrarea banului public.

    Imi aminteste de proverbul acela cu capara raioasa..

    Cu respect!

Abonează-te la newsletter