Analize și opinii

Era și timpul: carte-omagiu despre Kovesi și DNA în pregătire la Humanitas!

Editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu – cel cu ”Slujirea” – pregătește lansarea unei cărți eveniment, cîntarea Laurei Kovesi și a activității DNA din ultimii ani, lucrarea urmînd să vadă lumina tiparului cel mai probabil anul viitor, cînd actuala șefă a anticorupției își va încheia, teoretic cel puțin, ultimul mandat.Dezvăluirea e făcută chiar de autoarea cărții, Ioana Burtea, în finalul unui mega-articol dedicat Laurei Kovesi pe siteul decatorevista.ro, aceasta anunțînd că documentarea, începută deja și programată pentru tot acest an, e finanțată printr-o bursă Balkan Fellowship for Journalistic Excellence.

Tema principală ar fi, potrivit autoarei, următoarea întrebare: ”care va fi moștenirea Laurei Codruța Kövesi în lupta anticorupție și ce urmează pentru DNA după ce își încheie mandatul în 2019?”.

Burtea mai scrie că ”În afară de interviurile mele, în documentare am mai folosit rapoartele de activitate ale DNA, precum și rapoartele MCV ale Comisiei Europene, studii Eurobarometru, materiale din presa străină despre DNA și Kövesi, cam toate interviurile de arhivă cu șefa DNA din presa autohtonă, plus sute de articole despre ea. Mi-am petrecut alarmant de mult timp pe grupuri de Facebook și pe conversații Reddit pro și anti-DNA, colectând meme-uri, gif-uri și indignări. Am urmărit înregistrări video ale discursurilor lui Kövesi și am fost pe teren la cât mai multe evenimente din ultimele șase luni implicând activitatea DNA sau a șefei sale”.

”Am fost și la Mediaș, locul în care a copilărit Kövesi, unde am încercat să găsesc oameni care au cunoscut-o sau care i-au cunoscut familia. Nu am căutat scandaluri îngropate din tinerețe și nu am vrut să încalc dreptul la viață privată al familiei sale, motiv pentru care nici nu i-am contactat. Am vrut să înțeleg mai bine ce fel de start în viață și ce fel de personalitate au dus la persoana pe care o știm astăzi, cei mai mulți dintre noi doar de la televizor.” mai scrie hagiografa.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: InPolitics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • alogenii, strainii, ne gonesc din tara noastra, ne jefuiesc, ne extermina pas cu pas ca un lucru bine facut… cu “valori” occidentale….
  si noi dormim….pana cand ?
  trezeste -te Gheorghe, trezeste -te Ioane !!!

 • Cred ca nu mai este o noutate ca, “marele intelectual”, Lichea(nu) este un absolvent de marca al Facultatii de “lins funduri progresiste”! Doar ca in cazul Faraoancei, tinand cont de dimensiuni, va avea cam mult de lucru!

 • DNA, Slujire, Carte – Omagiu, Revocare, DECIZIA CCR – “ticalosita” in opinia aceluia care a “consolidat” sistemul ticalosit, opinie lansata dupa ce in prealabil solicita-se in mod expres arestarea sefei DNA: “…ar trebui ARESTATA! CATUSELE…” Ticalosit sistem!

  Era si timpul … ADEVARULUI.
  Desfiintarea DNA cu procedura aferenta privind predarea dosarelor in grija Ministerului Public spre DREAPTA INSTRUMENTARE, SOLUTIONARE. PREVENTIA! CORECTIA! INVESTITIA DURABILA, SUSTENABILA, VIABILA! CRESTEREA ECONOMICA REALA, OBIECTIVA. Infiintarea DNI – DEPARTAMENTUL NATIONAL al INVESTIILOR …in contextul schimbarilor planetare, climatice. Plus valoare autentica.

 • fundu’ progresist vs fundu’ prosperitatii;
  identitate de … fund … de fond … de forma…Dumnezeu mai stie …