Analize și opinii

E aprig stăpânul!

Cohortele de vătafi români ai capitalului străin și de menestreli ai lor, care s-au ridicat într-un glas împotriva inițiativei de desființare a impozitului pe profit și înlocuire a acestuia cu un impozit derizoriu pe cifra de afaceri, nu trebuiau să manifeste vreo îngrijorare. Această comutare fiscală nu va fi fost niciodată aplicată. România este o colonie și stăpânul străin al acesteia nu va fi permis acest lucru. Capitalul străin, care controlează toate sectoarele și pârghiile strategice din economie, este deținătorul puterii, și nu vreun partid politic, mai mic ori mai mare, sau chiar mare de tot, precum PSD, autorul inițiativei cu pricina.

Combinarea exploatării salariilor mici cu evaziunea fiscală a câștigurilor reale este cheia jefuirii coloniale a României. Și, exprimându-ne în termeni eminescieni, toată floarea cea vestită a întregului Apus, deținătoare a puterii în România actuală, nu va fi admis să se împiedice de-un ciot – PSD –, permițând acestuia să îi răpească exact mașinăria de bani pentru care a venit aici!

Ridicarea într-un glas a cohortelor de vasali, vătafi și menestreli era doar un semnal… până la executarea în piața publică a „vinovaților“. Aceasta urma! Venea, venea, călca totul în picioare! Era de-a dreptul înfricoșător că, în combaterea inițiativei, nu s-a ridicat semeț decât argumentul că impozitarea cifrei de afaceri nu este recomandată/permisă de komisarii de tip sovietic de la Bruxelles și că, în dezbaterea problemei, era complet „uitată“ motivația de fond a inițiativei: că salariile în România culeg din PIB doar vreo 30%, față de 50-55%, ce să vezi!, tocmai în țările occidentale transformate în icoane pe la București, și că 85-90% din profiturile obținute de capitalul străin în România sunt externalizate înainte de fiscalizare. Ceea ce capitalul străin din România raportează spre fiscalizare este atât de rizibil, de puțin, încât pare că acesta își pierde timpul pe aici pentru un mizilic de câștig, fiind chiar de câteva ori mai ineficient decât capitalul românesc, ăla vai de mama lui! Desigur, logic este ca impozitul să fie pe câștig, și nu pe rulaj, dar dacă preopinentul ascunde câștigul, atunci merge să-l impozitezi și pe rulaj, unde, din păcate pentru el, nu prea funcționează evaziunea!

Nu știu ce a urmărit PSD cu inițiativa cu pricina. Personal, nu am încredere în asemenea inițiative, oricât de revoluționare ar fi – inclusiv în cea de față, care este una adusă de mine însumi în atenție publică, în cartea mea din urmă cu un an (România, o colonie la periferia Europei, Ed. Roza Vânturilor 2016) –, dacă nu fac parte dintr-un demers coerent și consistent de punere în discuție nu doar a efectelor, ci și a cauzelor și, bineînțeles, a rânduielilor economico-politice care le parohiază. Programul Dragnea 1 (Grindeanu) păcătuia prin faptul că, forțând, de altfel, lăudabil salarii mai mari, încerca, probabil pentru a capta bunăvoința stăpânilor, să le dea și acestora ceva mai mult: or, vrând să dai ceva în plus la nevoiași fără a lua de la bogați nu se poate, pentru că te împotmolești! Ceea ce deja se întâmplă. Programul Dragnea 2 (Tudose) viza, inițial, cu caracter revoluționar, să ia ceva de la bogați și chiar de la stăpâni, pentru a continua să dea ceva în plus la săraci. Dar fără a pune cumva în discuție rânduielile actuale. Or, așa ceva este o iluzie, dacă nu o stupiditate! Nu-i faci tu, chiriaș, program proprietarului! Casa este a proprietarului, banii sunt ai proprietarului! Chiriașul, doar cu chiria – și atât! Poți, desigur, să pui în discuție dobândirea proprietății, urmându-se a vedea cu ce șanse. Dar fără a o pune în discuție este pur și simplu caraghios să încerci a împărți altfel decât a agreat proprietarul banii de chirie pretinși de acesta și care, bine sau rău, sunt ai lui! Că ai acceptat să-i fii salahor, asta-i treaba ta, nu a lui! A face „strategii“ și „programe“ pe bani care nu-ți aparțin mi se pare ridicol. În românește, are un nume precis, deloc onorant, pe care prefer să nu-l menționez. În ziceri populare, sună mai agreabil: să nu vinzi pielea ursului din pădure!

Dacă a fost vorba de un test, demersul Dragnea 2 a fost semnificativ. A probat cât de aprig e stăpânul!

Autor: Ilie Şerbănescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cheia jefuirii coloniale: externalizarea a 85 – 90% din profiturile obtinute de capitalul strain… INAINTE DE FISCALIZARE!
    Dar cum este posibil?! Strigator la Cer!
    Prin ingineria cheltuielilor deductibile, ceea ce favorizeaza ca o firma cu capital strain, S.A. cu capital majoritar strain (ex. Engie SA, fosta Distrigaz) sa basculeze, sifoneze, externalizeze c/val. unor servicii contractate cu firma – mama gen contracte de management, consultanta, in conditiile in care aceste prestatii cf. legii puteau fi exercitate prin manageri, mb. ai Consiliului director, mb. ai CA, numiti prin AGA, un minuscul exemplu, vizibil din vazduh.
    Legal ca buna-ziua! Dupa legea terestra. Dupa legea universala, sacra, imoral, incorect, ilegal, cu aplicarea pedepsei in consecinta prin modalitati mai presus de capacitatea noastra de a intelege in totalitate (mecanismul de reglare si autoreglare universala).
    Si, ca sa ne facem ziua frumoasa haideti sa cautam, cercetam, investigam “identitatea de bucla” intalnita atat la sigla G2o cat si in alcatuirea emblemei Institutului Ahnenerbe in… lada de zestre a istoriei. Interesul pt. Oera Linda nu s-a diminuat nici dupa cel de-al doilea razboi mondial. Unii cred si astazi ca ea contine informatii secrete si adevarul despre trecutul indepartat al Europei, constienti fiind de faptul ca suntem trecut-prezent-viitor in aceeasi unitate de constiinta, indivuduala, colectiva, nationala, planetara, cosmica, interconectati la Constiinta Universala…si, adunci cand se fura pe fata, cu legea-n mana, cineva, acolo sus, consemneaza, inregistreaza, codifica si decripteaza!

  • Asa. Acum comparam simbolistica si costurile din jurul siglei G20 cu…..simbolistica si costurile din jurul “Frunzei” – brand de tara! Comparatie utila in aprecierea dimensiunii in context, national, zonal, partenerial, geografic, istoric! Simbol, intentie, mesaj, tinta!