Analize și opinii

După procurorii lui Băsescu, procurorii lui Iohannis

Augustin Lazăr, procuror general și procurorul „generalului” IohannisAugustin Lazăr a fost avizat pozitiv de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror general al României și în data de 22 aprilie a.c. propunerea acestuia pentru funcția respectivă a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis de către ministrul Justiției, Raluca Prună. Așa cum era de așteptat, președintele a semnat azi, 28.04.2016, decretul de numire în funcție, deoarece la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost șef Augustin Lazăr, s-au clasat toate dosarele penale ale primarului Klaus Werner Iohannis care au ajuns acolo, inclusiv cele în care FDGR (președinte Klaus Iohannis) a beneficiat de retrocedări  frauduloase de la Primăria Sibiu (primar Klaus Iohannis), după ce FDGR s-a declarat oficial succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German în anul 2007! (Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război MondialConflict de interese evident și abuz în serviciu clar, pe lângă infracţiunea de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist!

Ce nu s-a clasat și nu a primit NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (scoaterea de sub urmărire penală), a fost pasat în altă parte, la alt parchet! Așa că pe lângă Kovesi, șefa DNA-ului, care a avut și ea pe mână dosare penale ale lui Iohannis, iată că președintele își mai plasează un ocrotitor la vârful ierarhiei procurorilor!

Nu o spunem doar noi! „Augustin Lazăr este şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Are 58 de ani şi e profesor universitar doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia. A coordonat anchetele din dosarele privind furturile de obiecte din aur din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Acum, parchetul din Alba condus de Lazăr instrumentează un dosar privind galeria de artă Artmark. Pe vremea CDR, între 1998 şi 2001, Augustin Lazăr a fost şeful Secţiei a II-a de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general. Împreună cu fostul procuror general adjunct din acea perioadă, Mircea Zărie, i-a adus la Bucureşti pe procurorii deveniți între timp celebri, Lucian Papici, Daniel Morar şi Ovidiu Buduşan. Parchetul Curţii de Apel Alba, unde Augustin Lazăr este şef şi a fost adjunct, a instrumentat dosare privind retrocedări şi în care a fost reclamat fostul primar al Sibiului, actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Dosarele au fost închise. Potrivit unor surse judiciare, preşedintele îl cunoaşte direct pe procurorul Augustin Lazăr.” (http://www.romaniacurata.ro/ce-ne-dezvaluie-cv-urile-celor-patru-candidati-la-functia-de-procuror-general-al-romaniei/)

Din aceeași sursă: „Potrivit unor surse judiciare, PCA Alba este însă şi parchetul care a închis mai multe plângeri în cazuri de retrocedări în care era reclamat fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis. Lazăr spune însă că nu îl cunoaşte pe preşedinte. «Nu l-am cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, nu am avut onoarea. Probabil că o să-l cunosc cândva. Nu îmi datorez cariera profesională nimănui. Mi-am susţinut examenele cu onor, am patru examene de procuror general pe care le-am luat fără să cunosc pe nimeni», a declarat Augustin Lazăr pentru Mediafax.(…) Ca bile negre ar fi faptul că este în vârstă, e aproape de pensie şi, prin urmare, ar fi «old school». Într-adevăr, Augustin Lazăr are 58 de ani. O altă bilă neagră în ochii colegilor ar fi aceea că este ca «apa sfinţită», ca «agheazma»,«nu face nici rău, nici bine“, adică nu ar fi letal cum e DNA-ul, de exemplu. «Să îl vedem cât de activ e, şi înainte de toate, să îl vedem la interviu la CSM», au concluzionat sursele. Alte surse au informat că Lazăr ar fi fost puternic susţinut de liderul PNL, Theodor Atanasiu, care provine din acelaţi oraş, Alba Iulia.” (http://www.romaniacurata.ro/surpriza-de-la-alba-cine-este-augustin-lazar-propus-procuror-general-al-romaniei/)

Domnul Augustin Lazăr este un fost procuror comunist, un „dinozaur” de pe vremea lui Ceaușescu. L-am cunoscut personal, la fel cum am cunoscut-o și pe colega acestuia, doamna procuror Carmen Capră, despre care puteți să citiți în continuare.

Un alt procuror aservit intereselor lui Klaus Iohannis, pensionat de acesta la doar 47 de ani

Carmen Maria Capră a fost subalterna domnului Augustin Lazăr, ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. La fel ca și șeful său, doamna procuror a avut tangență cu dosarele penale ale primarului Klaus Werner Iohannis, deoarece doamna Carmen Maria Capră a activat și ca prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în perioada 15.05.2011- 15.11.2011. Acest parchet rămăsese fără șef după arestarea, în octombrie 2010, a prim-procurorului Florin Apostu pentru acte de corupție, acesta fiind  înregistrat în propriul birou. Sub conducerea doamnei Capră a fost închis definitiv dosarul de urmărire penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru declararea Forumului Democrat al Germanilor din România, al cărui președinte era, ca succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German (Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German). Doamna Capră a fost și parșivă. În timp ce discuta cu mine, în calitate de semnatar al plângerii penale și-mi dădea dreptate ca să dea bine în microfoanele rămase după arestarea lui Apostu, o punea pe subalterna sa, prim-procuror adjunct Turcu Paraschiva, să semneze NUP la plângerea mea împotriva soluției unui anume procuror Blînda Tudor, din subordinea celor două, după o așa-zisă cercetare a acestuia de toată jena care a mai și durat 11 luni pe deasupra!

Un alt jurnalist de investigații susține că tot doamna procuror Carmen Maria Capra este cea care i-a închis definitiv încă un dosar penal lui Klaus Iohannis, pe data de 5 decembrie 2014, în care acesta era acuzat de retrocedarea ilegală a unor imobile pe vremea în care era primar al Sibiului.(http://www.ancheteonline.ro/2015/05/doua-suspiciuni-de-implicare-lui-klaus-iohannis-sustinerea-companiei-holzindustrie-schweighofer/)

Doamna Capră Carmen Maria, deși a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, la Sibiu fiind detașată pentru o perioadă scurtă, dar suficientă pentru a-i face o favoare lui Klaus Iohannis, este vecină cu acesta din anul 2006, fiind proprietara unui imobil la câteva case de reședința acestuia din strada Bâlea, aia păzită de SPP la permanență.

Chiar dacă nu are șase case ca vecinul Iohannis, doamna Capră nu stă chiar rău la capitolul acesta. Pe lângă casa din Sibiu (120 m.p.), mai are un apartament în Sebeș (99 m.p.), de unde făcea naveta la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, fiind doar 16 kilometri între cele două  localități și o vilă în Lancrăm (565 m.p.). Vila din satul lui Lucian Blaga, Lancrăm, nr. 58, era închiriată firmei soțului, TARGET BUSINESS MANAGEMENT SRL, unde acesta apărea și ca salariat cu doar 22.181 de lei pe an în declarația de avere a soției din anul 2014!!! Probabil ca să-i meargă pensia din România, deoarece acesta era angajat cu un salariu serios, încă din anul 2011, la  Oxford Energy GmbH din Viena.

Soțul domnei procuror, Capră Dumitru Cosmin,  a fost timp de opt ani (2003-2011) director executiv la compania S.C Holzindustrie Schweighofer SRL  din Sebeș, austriecii ăia care bărbieresc pădurile României și sunt prieteni cu finul lui Herr Iohannis,  Andreas Huber, „întâmplător” consul al Austriei la Sibiu. Acum domnul Capră lucrează pentru alți austrieci: Oxford Energy GmbH din Viena, culmea „coincidenței” tot din anul 2011, când doamna Capră era detașată ca șefă la Parchetul Sibiu! Aici, la Viena, domnul Capră se ocupă cu tranzacțiile de energie electrică pentru EXAA Wien (Energy Exchange Austria), corespondenta lui OPCOM București (administrator al pieţei de energie electrică și gaze naturale din România).  Domnul Cosmin Dumitru Capră  gestionează proiecte energetice pentru Europa de Est, cu un accent special pe România. Deoarece acesta nu avea posibilitatea unei coloane oficiale ca să facă naveta săptămânal pe ruta Viena-Sebeș (unde locuia soția), așa cum face Iohannis pe ruta București-Sibiu, a preferat să-și aducă soția aproape, lângă el, la Viena.

Așa se face că procurorul Capră Maria Carmen, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a solicitat pensionarea începând cu data de 15 ianuarie 2016, la doar  47 de ani, fiind născută în data de 23.08.1968. Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1338 din 17 decembrie 2015 (http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/21_12_2015__77889_ro.pdf) a aprobat solicitarea și a înmânat respectiva hotărâre președintelui Klaus Iohannis, vecinul de la Sibiu al procuroarei, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție. Acesta a semnat decretul pentru pensionare, așa cum a spus un german mai cunoscut, Schiller: „Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece”.

Nostim este că decretul a fost semnat în 31 decembrie 2015, în ajunul Revelionului!(http://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1451565499) Vedeți ce președinte harnic are România? El lucrează și în ultima zi a anului, atunci când toți bugetarii sunt liberi. Naiba știe cum a semnat Klaus Iohannis în data de 31 decembrie 2015, probabil de pe laptop, fiindcă el se afla la jumătatea  concediului  din Florida, SUA!

Autor: Marius Albin Marinescu

Sursa: Justitiarul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • S-AU CLASAT DOSARELE PENALE ALE UNUI PRIMAR DEVENIT PRESEDINTELE TARII, CU INCALCAREA INTENTIONATA A DISPOZITIILOR CONSTITUTIONALE PREVAZUTE LA ART. 16 ALIN.2: “NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, DECIZIA DE CLASARE – PIESA LA DOSARUL DE CANDIDATURA AL PROCURORULUI GENERAL, CIRCUMSTANTA CARE ECHIVALEAZA CU RECUNOASTEREA EXTREMISMULUI DE SORGINTE NAZISTA PE TERITORIUL TARII. SUNTETI CONSTIENTI DE CONSECINTE? ZDRAVENI LA CAP, SUNTETI, MAI OAMENI BUNI? NAZISTI CU ACTE-N REGULA, FARA SUPARARE, SA NU NE MAI DAM DUPA CIRES, VOPSIND/ALBIND CIOARA-N PAPAGAL!

  • Unii se pensioneaza, altii avanseaza, altii primesc decoratii, medalii, unii sunt lasati sa scape, altii incarcerati, executati silit, lichidati, falimentati. Unii sunt numiti pur si simplu, cum s-a intamplat cu Codruta, numita fara examinare de domnul comandat de nava spatiala, garaj spatial, sufrageria lui Oprea, spatiala – locatia in care s-au premeditat planuri, procoale secrete, nesecrete (preluate si dezvoltatea, tehnologizate, cosmetizate de grupuri, servicii interesate ca sa zic asa) campuri tactice, modus operandi, supraindatorat tara. Tara cu RISC DE TARA. Guverne au fost rasturante prin tragedii gen Colectiv – un minifront de lupta, tehnocrati numiti, agreati de Bruxelles. In 2009 s-au intamplat multe lucruri care ies acum la suprafata precum cadavrul deasupra apei. Partenerii, aliatii, investitorii straini…chiar, nu stiu nimic? Se prefac ca totul este in regula? Chiar nu-i in Ordine! Ordinea fireasca, dreapta. Din pacate, la necesarul minim, acel nivel de trai decent, fara a face trimitere la STANDARDE EUROATLANTICE, nu a fost loc, timp, pe nicio AGENDA. Fizic, demonstrat stiintific, pe fondul schimbarilor climatice, timpul…se comprima catre un T=0, “Eu sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul”. Ce lasam in urma noastra, cream, inovam, constient, din suflet, pentru Binele Comun…Nimic nou sub Soare. Nu inventam noi acu, roata nici apa calda. Cu sau fara dosar de candidatura, dosare penale personale, colaterale, daca, Sfantul Daca, daca sub domnia domnului Augustin Lazar s-au petrecut activitati legale, corecte, morale, tinand cont de faptul ca DNA (impreuna cu DIVIZIA DE ELITA DE LA PLOIESTI) nu este decat un departament SUBORDONAT PROCURORULUI GENERAL, LUAND IN CALCUL ACHITARILE!, MEGADOSARELE CU ELEMENT STRAIN…NESOLUTIONATE DEFINITIV SI IREVOCABIL, uitate prin arhive, sertare cu si fara scheleti, ET C… sa ramana (nu prea!), faca pasul in spate, lateral, revocat, demis, retras, lasat la vatra, desigur, dupa o ANALIZA TEMEINICA, dar sa nu-si mai vopseasca parul dupa modelul patentat: afara-i vopsit gardul si-nauntru leopardu’.