Analize și opinii

DUPA 20 DE ANI – NOUA GENERATIE A CELOR “15000 DE SPECIALISTI”

Urmaresc dezbaterile politice din campania pentru parlamentare. E un viciu de care nu scap prea usor. Am incercat diferite cure de “dezintoxicare” dar ma descopar urmarind, in continuare,  talk show-urile, unele din ele cu personaje sinistre. Si am un sentiment de “deja vu”.

61842315


Din nou “sa schimbam clasa politica”, “Romnia curata”, “penalii”, “anti-coruptia”, Alina Mungiu Pippidi, specialistii/tehnocratii.

Au trecut 20 de ani de la campania CDR din 1996. Vi-i mai amintiti pe cei 15000 de specialisti ai Conventiei Democrate? Va mai amintiti si dezastrul economic care a urmat? Pare ca suntem blestemati sa repetam episoadele nefericite din istorie.

Sunt aruncate acum, pe piata alegerilor,  de catre Uniunea Salvati Romania ( un fel de unitate de pompieri ce raspunde la numarul de telefon 112)  figuri noi, tinere -e adevarat – dar care aduc cu ele, din pacate, mai curand,  tupeu,  obraznicie, impertinenta. De multe ori,  argumentul lor este faptul ca vorbesc limba romana cu accent occidental. Lipsiti de experienta vietii, cu orgoliul unor cunostinte de contabili la firme (eventual multinationale) vor sa rezolve in saptamanile urmatoare toate problemele structurale ale Romaniei si, ca bonus, problemele regionale. Ideea de a trata tara ca pe o firma ce are nevoie de depanatori cazati un numar de ani pe la societati comerciale din afara, mi se pare extrem de periculoasa. Dupa guvernul de tehnocrati, este inventat acum partidul de tehnocrati.

E adevarat USR nu va propune ministri – decat daca va fi rugat – dar se angajeaza sa-i cenzureze pe ai altora. In locul Alinei Mungiu Pippidi. Sau impreuna cu ea. Poate si cu Soros.

Autor: Adrian Nastase

Sursa: Adrian Nastase Blog