Analize și opinii

Dragomir Daniel Tiberivs: “În realitate însă, SRI-ul este doar o aripă funcțională a CIA, un apendice care acționează în consecință.”

Am văzut că tot se vorbește despre inteviul acordat de generalul SRI Anton Rog și declarațiile controversate cu privire la “ingineria socială”, ramură științifică ce se ocupă cu manipularea politică și socială a maselor.
E doar o fracție din interviu, trebuie văzut tot interviul ca să ne facem o imagine de ansamblu asupra a tot ceea ce se petrece cu noi.
In teorie SRI este un serviciu de informații intern și tot în teorie treaba SRI-ului este să ne protejeze de actori străini care luptă împotriva intereselor României. În realitate însă, SRI-ul este doar o aripă funcțională a CIA, un apendice care acționează în consecință. La fel cum Antena 3 e doar o subsidiară a CNN (vă spuneam din 2012 treaba asta dar nimeni nu mă credea) sau cum BNR este doar o sucursală a FMI, tot așa SRI acționează ca anexă a intereselor americane. Prin “interese americane” nu mă refer la poporul american, ci la elita conducătoare a SUA (nu politicienii, ei sunt doar actori de suprafață).
Cine ar trebui să îl tragă la răspundere pe Anton Rog? Simplu: Comisia parlamentară de control a SRI. Vă las pe voi să aflați care sunt acei parlamentari că voi i-ați votat și i-ați pus acolo. Parlamentarul meu nu e în acea comisie.
În altă ordine de idei trebuie să ne pregătim pentru chestii mai grave: faptul că unii, în numele nostru, antrenează luptători străini sau înarmează combatanți străini să poarte războaie care nu ne privesc, pentru asta va trebui să plătim o dată și-o dată. Mă refer la Ucraina, bineînțeles.
PS: încă nu am scăpat de implicarea în războiul din Siria (arme românești găsite la luptătorii ISIS) sau de scandalul diplomatic cu Mexicul (pistoale-mitralieră fabricate la Cugir confiscate de la cartelurile mexicane), despre comerțul cu arme românești din Ucraina nici nu s-au demarat anchetele, când acestea se vor încheia va trebui să plătim.
PS2: nu, n-o să putem da vina pe americani (deși e clar că și în Siria și în Mexic și în Ucraina comanda de acolo a venit) ci va trebui să ne asumăm noi vina.
Fiindcă noi i-am votat pe parlamentarii care nu au controlat SRI-ul la sânge și tot noi i-am votat pe politicienii care au decis ca România să își asume fără echivoc poziția de vasalitate în fața intereselor occidentale.