Analize și opinii

Dragomir Daniel Tiberivs: „Dincolo de demagogia mediatizată pragmatismul departamentului de stat al SUA ne oferă o imagine diferită total de propaganda oficială”

Occidentul e minunat, Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie sunt cele mai ok mai mişto mai cu moţ ţări. Sau poate că nu.
În imagine aveti o hartă a globului oferită de Departamentul de Stat al SUA (ministerul lor de externe) în care le recomandă turiştilor americani precauţie când călătoresc în alte ţări. Cele mai sigure sunt cele cu albastru apoi gradual cele mai riscnte sunt cele cu roşu. În Europa vedem că Ungaria, România, Grecia sau Bulgaria sunt considerate mai sigure pentru turiştii americani decât Franţa, Germania sau alte ţări din vest.
Ce set de analize a dus la această clasificare? Păi printre altele avem aşa: ameninţări (posibile) teroriste, riscul de infectare cu Covid, riscul de a fi atacat pe stradă, sau riscul de a fi hărţuit de autorităţi. Cuuum…. cele mai bune ţări din Europa nu oferă siguranţă pe străzi lăturalnice sau în cartiere de musulmani? Cele mai vaccinate ţări din vest au risc de covid mai mare decât “retardaţii” din estul Europei? Kirgistanul şi Turkmenistanul sunt considerate mai sigure decât atracţiile turistice italia şi Spania?
Se pare că da. Şi dincolo de demagogia mediatizată (că în vestul Europei umblă câini cu covrigi în coadă) pragmatismul departamentului de stat al SUA ne oferă o imagine (o hartă a lumii) diferită total de propaganda oficială. Na poftim:

Autor:Dragomir Daniel Tiberivs