Analize și opinii

DRAGNEA A DESCHIS A DOUA VALIZĂ

Liderul PSD Liviu Dragnea il demasca pe Klaus Iohannis: „Nu si-a trecut in declaratia de avere sumele care erau trecute in contractul cu acea banca comerciala, care a platit in avans pe 3 ani chirie… E doar un personaj de carton pus in vitrina si sustinut de statul paralel… Multi procurori l-au descris ca un sef de clan… A fost urmarit penal in mai multe dosare… In timp ce juca rolul de Alba-ca-Zapada, el era posibilul penal ajuns in varful statului”.



Liderul PSD Liviu Dragnea a avut luni, 12 noiembrie 2018, o noua iesire in care a demascat minciunile presedintelui Klaus Iohannis  cum ca – vezi, Doamne – nu a avut niciodata dosar penal. Dragnea a venit la Parlament cu o noua valiza cu documente, seful social-democratilor amintind ca Iohannis a fost vizat de-a lungul timpului de 17 dosare penale. Dintre acestea, 16 au fost inchise la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pe vremea cand institutia era condusa de Augustin Lazar (click aici pentru a citi)

De data aceasta, valiza a continut si documente care arata ca Iohannis nu si-ar fi trecut in declaratiile de avere veniturile incasate din chiriile luate de la Raiffeisen Bank, de pe urma casei  obtinute cu acte false  si pierdute definitiv  in justitie in 2017. De asemenea, Dragnea a scos din bagaj un stick continand un clip video ce sintetizeaza problemele penale pe care le-a avut Iohannis.

Mentionam ca saptamana trecuta, tot luni, Dragnea a deschis alte doua valize in fata presei: prima continea cu gogosi si le era adresata celor de la site-ul sorosist Rise Project, in timp ce in a doua valiza se aflau cele mai cunoscute dosare penale in care a fost implicat Iohannis de-a lungul timpului, in special ca primar al Sibiului (click aici pentru a citi).

Redam cele mai importante declaratii ale lui Liviu Dragnea de luni, 12 noiembrie 2018:

Un localnic din Sibiu a zis ca a gasit-o in curte. Si i-a dat-o unui prieten care i-a dat-o altui prieten si care prietenul ala cica a devenit martor sub acoperire – nu stiu. (…) Am vazut cu totii ca de foarte mult timp, desi exista jurnalisti care fac dezvaluiri – unele chiar cutremuratoare, bine documentate – cu privire la activitatea posibil infractionala a presedintelui Iohannis, aceste stiri ori nu se prezinta, ori mor repede. Cu totul si cu totul intamplator, foarte ciudat! Si am zis sa le tot reiau eu. (…) Pentru ca eu cred ca romanii au un drept legitim sa stie cine este si ce a facut cu adevarat acest personaj. Ceea ce vedem noi la noi la acest presedinte – caruia eu i-am spus ‘un presedinte fake’, adica un presedinte fals – este doar o imagine falsa. Este doar un personaj de carton pus in vitrina de statul paralel si sustinut in continuare de statul paralel.

Multi procurori l-au descris ca un sef de clan, ca un sef de grup organizat, cu toate actiunile intreprinse in perioada in care a fost primar si nu numai. Si putem vorbi pana la ora asta – am inteles – de 17 dosare penale. Acest domn, care vorbea cu atata placere despre ‘penalii’ din politica si despre ‘penalii’ care s-au cocotat in varful statului. Pai, varful statului este presedintele Romaniei, la noi. Deci dumnealui s-a cocotat in varful statului.

Spunea ca nu a fost niciodata urmarit penal. Minciuna! A fost urmarit penal in mai multe dosare si nu si-a dat demisia, asa cum cerea el unora, sa-si dea demisia. Ce e foarte rau este ca el i-a mintit pe cetatenii romani: in timp ce juca rolul de Alba-ca-Zapada si arata cu degetul catre altii, el era posibilul ‘penal’ ajuns in varful statului.

Eu as vrea sa vedem o stire, pentru ca asta am primit eu de la localnicul din Sibiu – si anume, sa vorbim putin despre minciunile domnului Iohannis in legatura cu declaratiile de avere. E un document de la RISE Project – o institutie foarte respectabila.

(N.r. dupa prezentarea clipului:)

Romania lucrului bine facut! Asta ne spunea domnul Iohannis, care nu si-a trecut in declaratia de avere sumele care erau trecute in contractul cu acea banca comerciala, care a platit in avans pe 3 ani chirie. Procurorii – asa cum ati vazut – n-au cercetat, l-au protejat, alte dosare au fost spalate, alte dosare au fost inchise, unele au fost clasate de la inceput… Si cred ca o sa mai urmeze sa apara in perioada urmatoare informatii despre acest presedinte, care este un presedinte fals, un presedinte mincinos si care a fost dovedit de instantele civile din Romania ca a comis niste infractiuni. Saptamana viitoare, luni, voi veni cu a treia valiza, pentru ca avem suficiente. (…)

Sunt deja din ce in ce mai multi romani care nu se mai lasa pacaliti de minciunile lui Iohannis. De doi ani de zile, a tot mintit, a tot spus ca nu sunt bani de pensii, ca nu se pot acorda facilitati fiscale in acelasi timp cu cresteri de pensii si cu cresteri de salarii, ca n-o sa ne incadram in deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste! Timpul si realitatea au dovedit ca ceea ce noi am spus si ne-am angajat sa facem prin programul de guvernare s-a realizat. Asa se va intampla si acum. Din punctul de vedere al Guvernului – lucru recunoscut si de catre secretarul general al Comisiei Europene, la intalnirile pe care le-a avut cu ministrii –, Guvernul este pregatit sa gestioneze cu succes presedintia Consiliului Uniunii Europene. Ceea ce face in schimb Klaus Iohannis (si nu numai el): aduce deservicii majore acestei tari, pentru ca incearca sa induca atat la nivelul opiniei publice din Romania, cat si la nivelul opiniei publice internationale, ca Guvernul din tara lui nu este pregatit sa gestioneze aceasta presedintie, neavand niciun fel de proba, niciun fel de dovada in sensul asta. Ceea ce face este incalificabil din partea unui sef de stat! (…)

Sunt informatii publice. (…) Am spus de saptamana trecuta ca eu nu prezint lucruri noi. Reiau doar lucruri care au aparut in presa, foarte grave, si care au fost inchise repede si date uitarii. Si eu doar imi fac datoria sa le readuc la cunostinta publica, pentru ca mi se par informatii de o gravitate deosebita”.

Autor: Valentin Busuoic

Sursa: Luju