Analize și opinii

“Dragi lucrători în laboratoarele #PROPAGANDEI, tocmai v-am stricat… #EMOȚIA!”

Despre “Legea ONG” și #EMOȚIILE prefabricate în laboratoare
– Ce facem ca să nu fie afectate ONG-urile din „câmpul nostru tactic”? Rațiunea nu e de partea noastră, știm asta…
– Nu rațiune, emoție! Creăm #EMOȚIE, doar am reușit să dărâmăm și un guvern așa…
– OK. Cum procedăm? Animale, bătrâni, copii, oameni săraci?
– Cu animalele – nu merge. Nu toți sunt mari iubitori de animale. Cu bătrânii – iarăși nu merge. I-am învățat să-i urască pe bătrâni. Cu oamenii săraci – nu merge deloc. Le-am spus că sunt povara societății, că sunt niște puturoși care ne trag în jos. Cu copiii, în schimb, ideea e perfectă!

– Bun! Ai dreptate. Dau chiar acum ordinul de zi pe unitate: tot aparatul de propagandă să preia și să disemineze rapid următoarea idee – „Au ajuns mult prea departe! Acum vor să ne termine și copiii! Inițiativa legislativă va închide ONG-urile care ajută și salvează copiii!” …Mă rog, ceva de genu’. Ne mai gândim la forma finală.

– Exact! Și, neapărat, atacați-i cu asta chiar pe inițiatori: „Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae sunt niște ființe oribile, cărora NU le pasă de copiii săraci și bolnavi!” …Ce dracu’, e clasică asta la noi – ATAC LA PERSOANĂ. De cele mai multe ori funcționează!

– Perfect! Așa facem și ne mai orientăm pe parcurs. Vorbesc chiar acum să iasă două-trei ONG-uri ca să generăm… #EMOȚIA! Apoi, o „viralizăm” pe Facebook, ca de obicei…

…Dragi #PROPAGANDIȘTI, acțiunile domniilor voastre sunt străvezii pentru orice om dotat cu un minimum de inteligență și de bun-simț. De regulă, vă iese. Dar nu pentru că nu s-ar prinde mulți. Ci pentru că mulți dintre cei pe care puneți presiune folosind #EMOȚIE ajung să dea înapoi… Ei bine, de data asta e o problemuță… Nici eu, nici Șerban Nicolae nu stăm la încasare! Și eu, și Șerban Nicolae – reacționăm imediat!

Cei mai mulți oameni din țara asta pricep foarte bine de ce e nevoie ca ONG-urile să spună de unde le vin banii. – În primul rând, pentru că așa e firesc! – În al doilea rând, pentru că asta NU s-a întâmplat NICIODATĂ până în prezent, ceea ce e profund nefiresc!

…Însă, special pentru #PROPAGANDĂ și pentru victimele acesteia, am o veste proastă: Pleșoianu și Nicolae NU vor să închidă ONG-urile care ajută copiii, care ajută oamenii, în general. Ca să vă calmați și să nu vă mai faceți că nu înțelegeți care e adevăratul ROST al acestei inițiative legislative, vă anunț pe această cale că am depus chiar noi doi un amendament. El sună așa:

„La articolul 48¹, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (4) având următorul cuprins:
„(3) În cazul veniturilor provenite din colectarea sumelor reprezentând direcționarea a 2% din venit și din donații făcute prin servicii telefonice tip SMS, în declarația prevăzută la alin. (1) și (2) se trece doar valoarea totală a acestora, fără a identifica și persoana care a făcut donația.”

…Îmi pare rău, dragi lucrători în laboratoarele #PROPAGANDEI, tocmai v-am stricat… #EMOȚIA!

P.S. În cazul celor 2%, este vorba despre faptul că trezoreria trimite doar suma întreagă către ONG-uri, fără numele și prenumele celor care au decis să direcționeze banii. …Iar acest lucru a reieșit din discuțiile purtate cu oameni minunați, care fac mult bine, de la fundații care salvează și ele foarte multe vieți, dar care nu se află în siajul „Platformei lui Cioloș”… Cei din siajul distinsului Cioloș, cu toți tehnocrații și USR-iștii săi, nu sunt decât trompetele asurzitoare ale #PROPAGANDEI.

Sursa: facebook.com/liviuplesoianu.oficial

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu

  • NU UITA CAND TE CULCI Sau TE TREZESTI SA-TI EI MEDICAMENTELE SI NU UITA SA MERGI LUNAR LA PSIHIATRU.