Analize și opinii

Dragă „elită”, mai citește și Constituția, mai conectează-ți sublima făptură la realitatea din jur, nu la visele din castelul de cleștar din capul tău!

Am rîs, ca proștii, de britanici cînd cu Brexitul, deși o să mai curgă multă apă pe Dîmbovița pînă o să ajungem la nasul lor. Am rîs de americani, cînd l-au ales pe Trump, deși nu prea am văzut americani care să vină să se stabilească în România.



Am rîs de francezi, că și-au ales președinte mai întîi pe unul însurat cu o cîntăreață, după aia pe unul molîu, și după aia cu unul însurat cu o babă. De Putin nu prea rîdem, și nici de Orban, paradoxal, poate ar trebui să ne întrebăm de ce. Oricum, de noi nu rîdem niciodată. Noi sîntem cu desăvîrșire sublimi.

-Pe vremea PSD-ului era mai bine, uite, ne-au mărit pensiile, salariile, ne-au dat bani să ne facem ochelari și ne-au trimis în vacanțe.

-Da, dar nu e bine, că uite, acuma a trebuit să ne împrumutăm noi ca să plătim datoriile făcute de ei.

-Dar poate nu sînteți voi în stare să guvernați!

-Nu, românii pe noi ne vor.

-Unde scrie asta?

-Ne-au spus la referendum.

-Păi și noudă ne-au spus, cînd ne-au ales și am format guvernul.

-Da, dar între timp nu mai aveți majoritate.

-Da, dar nu ne-ați lăsat să guvernăm!

-PSD e toxic, ne-ar fi mai bine fără, a zis-o Orban. Și Iohannis primul.

-Păi da nu e democratic, nu poți interzice partide.

-Cine le interzice? Ia uite cine conduce PSD-ul.

Și tu te uiți. La ăștia din presă, la ăia din politică, mai citești ce zic capetele luminate ale țării…și la un moment dar ajungi la concluzia la care ai mai ajuns de vreo mie de ori în viața ta, dar nu știu cum se face că tot uiți. Nu merităm să trăim normal. Noi asta merităm. Cioloș, Prună, Iohannis, Dăncilă, Dragnea, Costache, Macovei, Băsescu, Kovesi, Turcan Udrea…ăștia. Sau dacă vreți Isărescu, Dăianu, Șora, Cărtărescu, Caramitru, Chirilă, elita! Care elită, dacă te apuci s-o scuturi de praf, ajungi repejor la concluzia că nu e nimic de capul ei. Nu…nu în ideea că e proastă. În ideea că e ușor ticăloșită. Problema noastră nu e că sîntem proști. Problema noastră e că pînă și ăia, puțini, care au capetele mobilate cît de cît, sînt nemernici. Sînt de teapa celui care te vede că mori și-ți mai trage una, ca să fie sigur că ai murit de tot.

Balamuc, numele tău este România. O țară care NU are instituții funcționale. O țară în care posturile de decizie se ocupă pe ochi, fuste ridicate, interese și bisericuțe. În care managerii se consideră vătafi pe moșia personală, iar angajații sînt sclavi. În care educația e o spoială, nu mai ești analfabet pe bune, ești mai cu ștaif, analfabet funcțional! Sună într-un mare fel. Profesorii tăi una spun alt fumează, se îndoapă cu propria importanță și nu realizează ridicolul situației îm care ajung. Adevărul este mereu relativ, iar compromisul devine strategie pentru că altfel nu ai cum să supraviețuiești. O țară care te ucide, îți calcă în picioare drepturile, visele, îți ia banii, speranțele, te reduce la statutul de automat, funcționezi pe baterie.

Alergi să muncești, să plătești diverse și apoi, dacă ești destul de norocos și nu pune geana pe tine Violeta, s-ar putea să capeți un colț de pesmet la pensie, ca săl rozi. În vremea asta, pensionarii Europei colindă lumea la vîrsta a patra deja. În vreme ce politicienii sănătoși la cap din lumea asta sînt interesați de binele cetățenilor, ăștia de aici, alte Tinel, Popescu, Vijulie, mor de grija PSD-ului. Băi, da mor! Nu contează că urcă euro, se sparge în figuri dolarul, crește factura la gaz și prețul cartofului în piață, să crape planeta, să se năruie în cosmos, dacă PSD moare și el pentru ăștia e perfect.

V-am mai întrebat o dată și vă mai întreb. Voi sînteți zdraveni la bibilica aia din cap? Cît de nemernic și de orb și de prost poate fi cineva ca din niște considerente ideologice să dea foc la o țară? Cît de ticălos să fii să arunci, cu bună știință, țara în criză politică, economică, probabil la un moment dat și socială, numai ca unul care se visează dictator șef să-și vadă visul de mărire? Și cît de dus cu alzheimerul să fii ca să nu realizezi că se repetă povestea aia stupidă din vremea lui ceuașescu, el singur n-ar fi putut face nimic, dar NIMIC, fără trepădușii securistici și politruci din jurul lui. Numai că de data asta trepădușii sînteți voi, și nici măcar nu mai aveți scuza unui regim dictatorial. Doar scuza caracterului vostru, la fel de infernal ca o gură de iad.

Dacă mai aud vreodată cuvîntul „elită” o să-mi vină greață. De ifose, tupeu fără margini, credința aceea că ți se cuvine tot, că ceilalți nu au decît dreptul de a te adora pe tine, elita! Dragă „elită”, mai pune dracului mîna pe carte, mai citește și Constituția, mai conectează-ți sublima făptură la realitatea din jur, nu la visele din castelul de cleștar din capul tău și dacă nici așa nu-ți revii, consultă un psihiatru. Dar lasă-i pe ceilalți să trăiască! Chiar dacă n-au studiat pianul cînd au fost mici, chiar dacă n-au avut bursă de merit, chiar dacă nu citesc literatură poloneză și nici nu au părinți sau bunici universitari sau doctori. „

”Elita” este cea care a îndobitocit cu bună știință populația, i-a furat dreptul la sănătate și la educație. „Elita” i-a furat dreptul la sănătate. ”Elita” a stabilit cine să guverneze țara și în ce condiții. ”Elita” este de fapt un jeg care se acumulează în timp, fiindcă ceilalți și-au pierdut capacitatea de apărare. Sigur, există și oameni care mai au încă mintea sănătoasă și circuitele funcționale. Dar le este greu să se și găsească în acest ocean de mizerie umană. Iar acolo unde este mizerie, forfotesc șobolanii. Voi n-aveți o problemă cu PSD-ul. Voi aveți o problemă de educație, în cel mai bun caz.

Autor: Mihaela Răileanu

Sursa: Mihaela Răileanu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Elitele” dambovitene sunt Iudele si Cancerul acestui neam, pe care l-a adus la stadiul de metastaze!
    Astazi, in Romania avem de a face cu un Haos generalizat in toate domeniile, hotii, tradari, vanzari si coruptie cat cuprinde, iar Papusarii Externi cu ajutorul cozilor de topor masonice si alogene, alaturi de corporatiile straine controleaza totul in aceasta tara, care nu mai e un de ceva vreme stat independent si suveran,  ci o  Colonie nenorocita, saracita(avem datorii externe pe care nu le pot plati nici 7 generatii)  si debusolata, fara nicio directie.

  • Ceea ce se intampla acum este practic o epurare. Cum a fost si dupa razboi , cand a trebuit sa dispara celelalte partide.Detinuti politici la inchisoare, urmariri, supravegheri,agresari, s.a.m.d.