Analize și opinii

Dr. Paul Craig Roberts: Statele Unite au fost distruse de elitele sale conducătoare

Pe fondul recunoașterii de către S.U.A. a anchetei orchestrate împotriva lui Donald Trump se reliefează controverse motivate politic, structurale, ideologice și temerile că economia S.U.A. ar putea intra într-o recesiune. Comitetul editorial al „Geopolitical Forecast” (GeoFor) l-a întrebat pe Paul Craig Roberts, președinte. al Institutului pentru Economie Politică (S.U.A.), doctor în economie și subsecretar al Trezoreriei S.U.A. în administrația Reagan, pentru a-și împărtăși părerile despre viitorul Statelor Unite ale Americii.

GeoFor: Consilierul special John Durham l-a „achitat” pe Donald Trump pentru așa-numitul „Russiagate”, scriind în raportul său că ancheta F.B.I. a fost motivată politic. Cum va afecta această știre lupta democraților împotriva lui Trump?

Dr. Paul Craig Roberts: Apărarea consilierului special al lui Donald Trump și dezvăluirea F.B.I.-ului privind desfășurarea unei investigații motivate politic, lipsită de orice dovadă, ar trebui să stopeze ancheta, care este la fel de frauduloasă ca și anchetarea de către regimul Biden a lui Trump privind acuzațiile de deținere a unor documente clasificate și urmărirea penală de către stat a lui Trump pentru presupuse acuzații false de revendicare a cheltuielilor.

De mult timp a fost clar că lista de acuzații false la adresa lui Trump, susținută de mass-media, este o propagandă pentru a-l împiedica pe Trump să candideze din nou la președinție și pentru a-i atenționa pe toți potențialii viitori candidați la președinție că vor fi distruși dacă vor încerca să reprezinte poporul împotriva oligarhiei conducătoare nealese. Cu toate acestea, Partidul Democrat și mass-media corupte și jurnaliștii care îi servesc nu respectă adevărul. Faptele pur și simplu nu contează pentru ei. Acest lucru este valabil și pentru universitățile americane, asociațiile juridice, asociațiile medicale, C.I.A., F.B.I., N.S.A., Departamentul de Stat, agenții de reglementare precum N.I.H., C.D.C., F.D.A., mari corporații și mulți membri republicani consacrați ai Camerei și Senatului care servesc sectorul economic și sumele cu care sunt plătiți, nu adevărul. Acesta este și cazul unui procent ridicat de alegători democrați care au fost condiționați de propagandă să-l urască pe Trump.

Pentru democrați, ceea ce contează nu sunt faptele, ci aducerea lui Trump în necazuri prin orice mijloace. Adevărul nu are voie să împiedice distrugerea lui Trump. În consecință, Statele Unite se îndreaptă către o scindare fatală a societății din care este imposibil să se recupereze. Trump reprezintă americanii obișnuiți care preferă pacea decât războaiele neoconservatorilor, care își doresc înapoi locurile de muncă pe care corporațiile globale capitaliste conduse de lăcomie le-au trimis în China și Asia, care își doresc copiii educați corespunzător, în loc să fie îndoctrinați cu perversiune sexuală, satanism și tratați ca rasiști. În contrast, democrații devin din ce în ce mai agresivi – oameni care cred că adevărul este un instrument opresiv al supremației albe, că morala creștină este tiranică și discriminatorie împotriva pedofililor și a altor pervertiți sexuali și că, așa cum a spus însuși „președintele” Biden, oamenii albi ar fi cea mai mare amenințare pentru America[1].

Acum că investigațiile oficiale ale republicanilor din Camere au scos la lumină corupția totală a lui Biden și a fiului său[2], democrații, complexul periculos și corupt de securitate și militar-industrial și mass-media americancoruptă sunt disperate. Toate sunt expuse. Așa că, în loc să-și ceară scuze pentru maltratările pe care le-au aplicat lui Trump și susținătorilor săi – dintre care 1.000 au fost închiși ilegal de democrați – este posibil să lovească atâta timp cât mai controlează ramura executivă, Senatul. American, C.I.A., F.B.I., N.S.A. și agențiile federale precum I.R.S. care au fost înarmate și militarizate. Alternativ, democrații corupți și amenințați ar putea provoca un război între Statele Unite și Rusia, Iran sau China, în speranța că un război va unifica chiar și pe susținătorii lui Trump, în special pe super-patrioții dintre ei, în jurul „Președintelui” împotriva „dușmani străini”.

GeoFor: Recent au existat rapoarte despre intenția serioasă a fostului vicepreședinte Mike Pence de a concura cu Donald Trump în cursa prezidențială din 2024. Cum evaluezi șansele lui și de ce a decis să facă un astfel de pas?

Dr. Paul Craig Roberts: Mike Spence nu are nicio șansă să-l învingă pe Donald Trump. Pence se prezintă ca un slujitor al instituției conducătoare. Spence este un pretins creștin evanghelic. Evanghelicii nu se opun Armaghedonului, deoarece ei cred că vor fi duși la cer, în timp ce cei care sunt încă pe pământ vor fi mistuiți de foc. Oligarhia americană de guvernământ speră ca Spence să-i împiedice pe creștinii evanghelici de a-l vota pe Trump, îngustând marja de victorie a lui Trump, astfel încât democrații să poată fura din nou alegerile prezidențiale. Deoarece evanghelicii nu sunt foarte pricepuți, democrații ar putea reuși să-l deraieze pe Trump și pe poporul american. Pence, desigur, nu va deveni președinte.

GeoFor: Nu putem să nu punem întrebări despre problema migrației. După abolirea articolului 42, analiștii prevăd un nou aflux de refugiați din Mexic și America Latină. Ce vor duce aceste probleme și ce vor afecta alegerea liderului Casei Albe anul viitor?

Dr. Paul Craig Roberts: Regimul Biden cheltuiește miliarde de dolari „pentru a apăra granițele Ucrainei”, dar nu va cheltui un ban pentru apărarea granițelor S.U.A. Democrații vor imigranți hispanici și negri, cărora le vor acorda dreptul de vot, deoarece invadatorii imigranți slăbesc populația majoritară albă și distrug baza etnică a Statelor Unite. În loc de o națiune unificată, se crează un Turn Babel. Deoarece democrații controlează marile orașe din majoritatea statelor și, prin urmare, regulile electorale și numărul voturilor, nu contează modul în care votează oamenii. După cum a spus Stalin, singurul lucru care contează este cine numără voturile. Doar un idiot total s-ar aștepta ca democrații să numere voturile care le-au dat victoria republicanilor.

GeoFor: Pasiunile legate de datoria publică a S.U.A., inflația, locurile de muncă și posibilele noi falimente bancare din S.U.A. sunt în creștere. Spuneți-ne, vă rog, ce așteaptă economia S.U.A. în viitorul apropiat? La urma urmei, recesiunea din Statele Unite va afecta întreaga lume într-un fel sau altul…

Dr. Paul Craig Roberts: Statele Unite, în ciuda eforturilor mele și a celorlalți timp de zeci de ani, au fost distruse de elitele sale conducătoare pentru profituri pe termen scurt și creșterea rapidă a puterii asupra poporului. Prin suprimarea locurilor de muncă din industria producătoare, corporațiile multinaționale au distrus clasa de mijloc a Americii și treptele ascendente care au făcut din America „societatea oportunităților”. Astăzi, multe dintre fostele orașe producătoare și industriale ale Americii arată ca rămășițele orașelor bombardate, în măsura în care companiile americane produc bunurile în străinătate și le comercializează americanilor, mărfurile intrînd în Statele Unite ca produse de import. Astfel, relocarea producţiei pentru piaţa internă agravează deficitul comercial care trebuie finanțat. Aceasta nu ar fi o problemă pentru Statele Unite atâta timp cât dolarul este cerut ca monedă de rezervă de către toate țările pentru a plăti pentru tranzacțiile lor internaționale, iar țările cu excedente comerciale își păstrează excedentele monetare în obligațiuni de trezorerie ale SUA, finanțând astfel atât comerțul. și deficitele bugetare ale Statelor Unite.

Washingtonul, într-un act de prostie incredibilă, a înfipt un pumnal în inima dolarului american ca monedă de rezervă a lumii, punând capăt capacității Washingtonului de a-și plăti facturile prin tipărirea banilor. Pumnalul au fost sancțiunile regimului Biden impuse împotriva Rusiei și confiscarea depozitelor băncii centrale ruse. Acest fapt a convins în cele din urmă restul lumii că păstrarea soldurilor în dolari pune o țară în pericol de expropriere sau control de către Washington.

Consecința este că lumea se îndepărtează de utilizarea dolarului, în schimb își reglează balanțele comerciale în moneda sa proprie sau în alte valute. Prin urmare, cererea de dolari scade, iar din cauza deficitelor comerciale și bugetare ale Statelor Unite oferta crește. Mai devreme sau mai târziu, valoarea de schimb a dolarului american va scădea, declanșând o inflație ridicată în Statele Unite, care este în afara controlului băncii centrale. Standardul de trai american va scădea și Statele Unite vor începe să semene cu starea Indiei din anul 1900.

Ura față de albi pe care democrații o recomandă negrilor și invadatorilor imigranți va duce la un război intern. Singura întrebare este dacă americanii albi vor fi fost atât de îndoctrinați cu vinovăția lor încât nu vor mai putea să se apere[3].

Autor: Dr. Paul Craig Roberts a fost secretar adjunct al Trezoreriei S.U.A. pentru Politica Economică în administrația Reagan. A fost editor asociat și editorialist la „Wall Street Journal”, editorialist pentru „Business Week” și „Scripps Howard News Service” și a ocupat numeroase funcții academice.

Sursa. art-emis-ro

——————————————————

[1] paulcraigroberts.org/ 2023/05/15/us-navy-enlists-drag-queen-for-digital-ambassador-role-to-attract-more-recruits-2/

[2] paulcraigroberts.org/2023/05/16/bank-records-show-biden-family-received

[3] sursa: https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/18/the-united-states-has-been-destroyed-by-its-ruling-elites/ – 27 mai 2023