Analize și opinii

Disparitia unui simbol

ARO IÎn 2012, pe platforma ARO, unde s-au produs sute de mii de maşini de teren exportate în toată lumea au rămas doar urmele industriei înfloritoare de altădată.

Maşina care s-a aflat în top 5 maşini de teren vândute in lume a devenit subiectul unui experiment eşuat în lungul şir de privatizări din România post-decembristă, se arată în emisiunea “România, te iubesc” de la Pro TV.

ARO, un brand al României, este acum adânc îngropat sub ziduri dărăpănate şi hale care stau să cadă. Totul a fost ras de pe faţa pământului, furat sau vândut la fier vechi. Chiar dacă păşeşti pentru prima dată în Muscel, îţi dau lacrimile când vezi ce-a rămas în urmă.

Singurii care păstrează viu spiritul ARO sunt localnicii. Dan este din Câmpulung şi unul din mulţii pasionaţi de maşinile 4X4 autohtone. În fiecare week-end, fie vară, fie iarnă, se aruncă în bolizi şi dă o tură pe drumurile accidentate din jurul Muscelului.

Dan spune că am fi putut merge aproape pe oriunde cu un ARO, că o maşină japoneză sau o maşină americană poate nu ar fi urcat pe unde urcă un ARO. “Eu sunt fan înnrăit ARO. Eu zic că este cea mai bună maşină de teren, peste toate maşinile de teren, şi de întreţinut, şi cum urcă, adică performanţele ei de teren”, a mai spus el.

Gigi Moiceanu, este la fel de pasionat de ARO. Primul ARO şi l-a făcut cu mâna lui. “Am luat o maşină casată şi şurub cu şurub am demontat-o, am remontat, grunduit, vopsit, aceea a fost prima mea maşină, un ARO modelul 243, după care am avut şi ARO model 244, cu model de Câmpulung, cu model de Braşov”.

URAMRITI EMISIUNEA INTEGRAL AICI:

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu