Analize și opinii

Dictatura s-a reinstalat ca un dar de sărbători!

Căderea dictaturii în 1989 și reinstalarea ei sub forme originale în România s-a întâmplat, cum altfel?, printr-un masacru colectiv.

Cei care au tras cu arma în semenii lor, și cei cu profilul celor care ar fi putut să o facă, se află astăzi în pozițiile cheie ale statului român pe care l-au primit moștenire de la secta criminală securisto-comunistă.

Dosarul Revoluției se află într-o tergiversare care se adaugă crimelor, asemenea nereformării instituționale, dovadă concretă a vinovaților și vinovăției.

Instituțiile cu firma schimbată și-au păstrat puterea dobândită prin folosirea asasină a armamentului patriei.

Partidul-stat se regăsește încă în majoritatea structurilor politice menținute încă pe scena politică, intens gonflate prin bugetul statului.

Partidul-stat face imposibilă orice reformă și orice inițiativă civică. Societatea civilă pâlpâind în anii ‘90 s-a transformat în anexă activă a manipulării.

Cei care au tras, care au creat haosul criminal al gherilei urbane, se află astăzi la capătul tuturor firelor care duc spre clasa politică.

In ultimii 30 de ani dovezile privind democrația instituționalizată s-au redus continuu, și continuă să o facă tot mai accelerat.

Nici legea, nici invocarea libertății, nici Constituția, nici valorile și responsabilitățile lumii libere, nici tratatele internaționale nu mai contează.

Dictatura s-a reinstalat ca un dar de sărbători!

Autor: Ioan Vieru

Sursa: cotidianul.ro