Analize și opinii

Deținutul politic Julian Assange îi scrie regelui Charles al III-lea la încoronarea sa

Organizația Mondială a Sănătății a declarat sfârșitul pandemiei de Covid. Contagiunea unui virus – numit din cauza coroanei sale de țepi CORONA – este declarată încheiată cu o zi înainte ca coroana să fie așezată pe capul regelui Carol al III-lea.

Lăsând la o parte jocul de cuvinte, probabil în anii următori, oamenii se vor uita înapoi la monarhie în același mod în care privesc sclavia. Este șocant că în această zi și epocă presupusă modernă oamenii încă mai cred că o familie regală este superioară lor datorită singurei calificări de a fi fost născut.

Articolul acesta reproduce scrisoarea lui Julian Assange către regele Charles cu ocazia încoronării sale. Pentru cei care nu știu, Julian Assange este fondatorul WikiLeaks, care a publicat o serie de scurgeri de informații de la analistul de informații al armatei americane Bradley/Chelsea Manning. După aceste scurgeri, guvernul SUA a lansat anchete penale asupra WikiLeaks. Cu griji constante de a nu fi extrădat în SUA, Assange s-a refugiat timp de șapte ani în ambasada Ecuadorului din Londra. Acest azil a fost retras în 2019, moment în care a fost arestat și închis, în principal în izolare, în cea mai sigură unitate penitenciară din Marea Britanie – Închisoarea Majestății Sale Belmarsh.

Julian Assange îi scrie Regelui:

Majestăţii Sale Regele Carol al III-lea

La încoronarea domnitorului meu, am crezut că este potrivit să vă adresez o invitație sinceră de a sărbători această ocazie importantă vizitând propriul vostru regat din regat: închisoarea Majestății Sale Belmarsh.

Vă veți aminti, fără îndoială, cuvintele înțelepte ale unui dramaturg renumit: „Calitatea milei nu este încordată. Pică ca ploaia blândă din cer peste locul de dedesubt”.

Ah, dar ce ar ști acel bard despre milă în fața judecății în zorii domniei tale istorice? La urma urmei, se poate cunoaște cu adevărat măsura unei societăți după modul în care își tratează prizonierii, iar regatul tău a excelat cu siguranță în acest sens.

Închisoarea Majestății Voastre Belmarsh este situată la prestigioasa adresă One Western Way, Londra, la doar o scurtă vânătoare de vulpi de Old Royal Naval College din Greenwich. Cât de încântător trebuie să fie să ai o instituție atât de stimată să-ți poarte numele.

Aici sunt deținuți 687 dintre supușii tăi loiali, susținând recordul Regatului Unit ca națiune cu cea mai mare populație în închisori din Europa de Vest. După cum a declarat recent guvernul tău nobil, regatul tău trece în prezent prin „cea mai mare extindere a locurilor de închisoare din peste un secol”, cu proiecțiile sale ambițioase arătând o creștere a populației închisorilor de la 82.000 la 106.000 în următorii patru ani. Destul de bună moștenire, într-adevăr.

În calitate de prizonier politic, ținut din plăcerea Majestății Voastre în numele unui suveran străin jenat, sunt onorat să locuiesc între zidurile acestei instituții de clasă mondială. Cu adevărat, împărăția ta nu cunoaște limite.

În timpul vizitei dumneavoastră, veți avea ocazia să vă delectați cu deliciile culinare pregătite pentru supușii dumneavoastră fideli la un buget generos de două lire pe zi. Savurați capete de ton amestecate și formele reconstituite omniprezente care se presupune că sunt făcute din pui. Și nu vă faceți griji, căci, spre deosebire de instituții mai mici precum Alcatraz sau San Quentin, nu există masă comună într-o sală de mese. La Belmarsh, prizonierii iau masa singuri în celulele lor, asigurând cea mai mare intimitate cu masa lor.

Dincolo de plăcerile gustative, vă pot asigura că Belmarsh oferă ample oportunități educaționale pentru subiecții dumneavoastră. După cum spune Proverbele 22:6: „Pregătește copilul pe calea pe care trebuie să o urmeze; și când va îmbătrâni, nu se va îndepărta de ea”. Observați cozile care se amestecă la ghișeul de medicamente, unde deținuții își adună rețetele, nu pentru uzul zilnic, ci pentru experiența de extindere a orizontuluiunei „zile mari afară” – toate odată.

Veți avea, de asemenea, ocazia să vă aduceți omagiul regretatului meu prieten Manoel Santos, un homosexual care se confruntă cu deportarea în Brazilia lui Bolsonaro, care și-a luat viața la doar opt metri de celula mea folosind o frânghie brută făcută din lenjeria de pat. Vocea lui rafinată de tenor a fost acum redusă la tăcere pentru totdeauna.

Aventurați-vă mai departe în adâncurile Belmarsh și veți găsi cel mai izolat loc în interiorul zidurilor sale: Healthcare sau „Hellcare”, așa cum o numesc cu drag locuitorii săi. Aici, te vei minuna de regulile sensibile concepute pentru siguranța tuturor, cum ar fi interzicerea șahului, permițând în același timp jocul de dame, mult mai puțin periculos.

Adânc în Hellcare se află cel mai glorios loc înălțător din toată Belmarsh, mai degrabă din întregul Regat Unit: sublim numit Belmarsh End of Life Suite. Ascultă cu atenție și poți auzi strigătele prizonierilor: „Frate, voi muri aici”, o dovadă a calității vieții și a morții în închisoarea ta.

Dar nu vă temeți, pentru că între aceste ziduri se găsește frumusețe. Răsfățați-vă ochii cu corbii pitorești care cuibăresc în gardul de sârmă și cu sutele de șobolani flămânzi care consideră Belmarsh acasă. Și dacă vii în primăvară, s-ar putea chiar să arunci o privire asupra rățuștelor întinse de stâlpii neclintiți în incinta închisorii. Dar nu întârzia, căci șobolanii râvniți se asigură că viața lor este trecătoare.

Te implor, rege Charles, să vizitezi închisoarea Majestății Sale Belmarsh, pentru că este o onoare care se cuvine unui rege. Pe măsură ce vă continuați domnia voastră, să vă amintiți întotdeauna cuvintele din Biblia Regelui Iacov: „Fericiți cei milostivi, căci ei vor dobândi milă” (Matei 5:7). Și mila să fie lumina călăuzitoare a regatului tău, atât în interiorul, cât și în afara zidurilor Belmarsh.

Cel mai devotat subiect al tău

Julian Assange

Sursa: anonimus.ro