Analize și opinii

Despre ipocrizie sau cum subit masculinitatea nu mai este toxică

Fără toată dragostea, câteva observaţii logice:
– Unde-i Greta? No more “How dare you?”? Dar marele ecologist Leonardo di Caprio? Dar fostul vicepreşedinte al SUA, Al Gore, care spunea în 2009 “The North Pole will be ice-free in the summer by 2013 because of man-made global warming”? (în 2014 studiile NASA arătau nu numai că stratul de gheaţă nu se topise, ba chiar crescuse în dimensiuni – de la 43% la 62%).
Războiul nu poluează? Solurile şi apele nu rămân contaminate cu metale grele şi cu uraniu sărăcit, animalele şi păsările nu sunt decimate, aerul nu este otrăvit? Spre exemplu, cantitatea de gaze cu efect de seră emise în timpul războiului din Irak s-a dovedit a fi echivalentă cu cea provocată de 25 de milioane de maşini timp de un an.
– Cum rămâne cu feminismul #metoo? Nu mai promovăm egalitatea de gen? Dacă femeile sunt egale cu bărbaţii, de ce nu merg şi ele la război? Masculinitatea nu mai este toxică?
– Cum rămâne cu ideologia de gen? Ce facem cu Părinte 1 şi Părinte 2? Acum discutăm doar despre mămici, tătici, fetiţe şi băieţei. În ţările de la care luăm lumină, părinţii sunt îndemnaţi să aleagă pentru copii nume unisex, să le administreze medicamente care suprimă eliberarea hormonilor (puberty blockers), urmând ca aceştia să se decidă asupra genului odată ajunşi la adolescenţă, nu?
– Cum rămâne cu supremaţia albă? Până acum două săptămâni dacă afirmai că “All lives matter” erai linşat, deoarece, în lumina ultimilor ani, doar “Black lives matter”. Unde sunt organizaţiile BLM?
– Cum rămâne cu graniţele şi suveranitatea statelor? Parcă trebuiau desfiinţate întru globalizare şi cine îndrăznea să se opună era distrus. Până mai ieri naţionalismul era înfierat şi cel care îl promova era cenzurat, blamat, crucificat. Acum instigăm la naţionalism. Acum luptăm pentru respectarea graniţelor, pentru suveranitate, pentru conceptul de naţiune. Unde sunt organizaţiile ANTIFA?
– Cum rămâne cu fanaticii religioşi? Acum arătăm, emoţionaţi, la TV, oameni care se roagă şi suntem îndemnaţi să ne rugăm, şi noi, pentru ei. Acum nu mai facem mişto de credincioşi? Nu-i mai numim “medievali” sau “primitivi”? Acum nu mai înjuram Biserica, această instituţie pilon a statului care s-a implicat rapid, constant şi activ ajutând enorm în tot acest context ca şi în multe altele, ocultate de mass-media?
Este mult mai simplu să lupţi pentru principii, idei nobile şi moralitate decât să trăieşti în conformitate cu ele.
P.S. La mulţi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor, indiferent de sex.

Autor:vBogdana Simionescu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu