Analize și opinii

Declic vrea isterie națională de 1 Decembrie

Circulă pe net un mesaj semnat Declic, redactat de cîțiva  juni. Nu știu dacă sunt zăltați pe cont propriu sau plătiți de cineva. Nu știu cine îi susține și cine îi impinge în acest comportament antiromânesc. Poate numai ceața din subconștientul lor vînturat. Ei confundă anticorupția cu anti-România.



Nu știu dacă lucrează într-o multinațională sau protestul este  profesia lor, ca și pentru Mălin Bot, Cristian Mihai Dide și Angi Şerban. Oricum, nu își asumă o identitate. Lucrează pe Facebook și încearcă să transforme populația într-o  mulțime secretă  de agitatori. Pentru ei, partidele sunt corupte. SRI-ul și DNA-ul, nici vorbă. Liberalii și Klaus Iohannis sunt curățenia întruchipată. Averea lor este numai din meditații și salarii. Şi a lui Dacian Cioloș, la fel. O teorie rudimentară, extremistă, care pune pe toată lumea într-o oală murdară și care nu înseamnă nimic, începe să fie reluată obsesiv pe net.

Mă îngrozește această lume a cinstei de paradă, a patriotismului violent, a moralei trîmbițate, a anticredinței pe post de credință. Ei sunt proprietarii patriotismului și a iubirii de limba română scrisă fără diacritice, a cinstei procurorilor și ofițerilor de servicii secrete pe care nu trebuie să-i controleze nimeni. Ei sunt sfinții patriei, în altarul căreia tronează icoana preacinstitei fiice de procuror comunist. Ea se numește Laura Codruța și la poalele  sale se închină tractoristul brazdelor prin dreptate, numit Augustin.

 Ştiți că lumea aceasta este plină de tragediile unor grupuri conduse, la momente tragice, de niște impostori zăltați? Așa mi se par ai noștri juni, porniți ca orbii împotriva corupției. Ei sunt luptători pentru dreptate și adevăr numai pe bază de porniri isterice și de donații. Ei bine, mă îndoiesc. Mă uit cu groază la ce lume vine și  scrie „1 Decembrie“ cu d mic și care a deposedat Limba Română de toată dantelăria scrierii sale.

Am urmărit, mai zilele trecute, o  duduie reprezentînd un  grup numit Funky Citizens. Limitarea umană în carne și oase, plus țîfna și o limbă română de lemn, plină de  greșeli grosolane și dezacorduri. O chema Cruceru. Şi ea și colegii ei sunt cei mai vehemenți acuzatori ai stîlcirii limbii române de biata noastră prim-ministru.

Am ajuns la fundul sacului. Şi politicienii și-au bătut joc de aniversarea Centenarului, și junii  sfertodocți vor să iasă pe străzi, folosind o sărbătoare națională pentru răbufnirile minții lor greu de catalogat. Iată ce scrie  generația care vrea să pună labele (învelite în cuvinte mari) pe viitorul țării noastre:

 ”Pe 1 decembrie Liviu Dragnea, C.P. Tăriceanu, Viorica Dăncilă și toți ai lor vor face paradă de patriotism. Ca în fiecare an vor lansa, cu o mână pe inimă și alta pe drapel, apeluri la unitate. Ne vor chema să celebrăm Marea Unire, să intrăm în horă cu ei. Să lăsăm la o parte, pentru o zi, tot ce ne dezbină și să ne concentrăm pe valorile ce ne unesc. Problema este că pe mine nu mă unește nici o valoare cu acești oameni, nu am cum să fiu în aceeași horă cu ei.

Vor poza în urmașii celor ce au înfăptuit Marea Unire, vor mima patriotismul, iubirea de țară. Festivitățile sunt pe cale să fie confiscate de cei ce-și fură țara și își apără interesele de clan. Televiziunile aservite se pregătesc să spună doar povestea lor despre unire pentru a le legitima guvernarea. Nu putem permite așa ceva! Noi, membrii Declic, suntem suficient de mulți și de puși pe treabă pentru a transmite un mesaj mai puternic decât discursurile lor ipocrite. Să reamintim tuturor ca ei sunt lideri legitimi doar în Penalistan, nu în România celor 100 de ani. Iată la ce ne-am gândit.

Comunitatea Declic a lansat, la începutul acestui an, pancarta 100 de ani în Penalistan. Am înlocuit festivismul fals cu un semnal de alarmă. Ei ne vor în Penalistan. Noi am ieșit în stradă și le-am spus că ne dorim să trăim, în continuare, în România. Noi cu cătușe din carton în mâini, corupții cu cătușe adevărate! De 1 decembrie vom sărbători Marea Unire, fără ipocrizie, îngrijorați pentru țara noastră”.

Ei umblă cu mîna întinsă pe net pentru a primi un ban ca să își confecționeze afișe și pancarte ca să transforme ziua de 1 Decembrie în  Ziua Preacinstiților Patrioți  Zăltați!

Bucurați-vă de 1 Decembrie pînă cînd străzile marilor orașe nu se umplu de acești tembelo-patrioți-istericoși!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu