Analize și opinii

DE CE TRĂIM PERICULOS

1. Putin nu se joacă. A spus-o clar: nu este o cacealma. Mingea a fost plasată în terenul advers. Rusia nu va mai accepta dictatul american. Și nu va fi dispusă să piardă. Nuclear, sunt la paritate. Ce cere el de fapt? O lume în care deciziile să se iau în comun. E rău?
2. USA – corporatocrația care o conduce, clar, nu va renunța la hegemonie. Cum n-a făcut-o după al Doilea Război Mondial. UE a achiesat, deja, deși alegerea nu e democratică. Merge la ce-o fi. De ce? Nu fiindcă așa vor cetățenii UE, n-au fost întrebați, ci așa au decis niște lideri demenți. Nu vor democrație la nivel planetar.
3. BRICS-ul, America Latină, Africa, Sudul Global, aflate sub influența economică China-Rusia, au ales. Sigur că militar poate nu contează. Dar politic, moral… da!
E, toate datele contează mai puțin. Dacă mă întrebi pe mine, dpdv al conștiinței morale, dacă ar fi să mă bazez pe cineva că ar mai încerca să oprească extincția omenirii, acela e Putin. Și există mulți care înțeleg. Istoria ultimilor 50 de ani… Cât de idiot am fost și eu, fiindcă am crezut în basmeeee…! Cât de fraierit am foooost…! Asta e!

Sursa: David Angelo