Analize și opinii

David Sacks, co-fondator al PayPal și prieten vechi cu Elon Musk: Războiul minciunii

David Sacks, co-fondator al PayPal și prieten vechi cu Elon Musk, a analizat într-o postare pe Twitter cum decurge războiul dintre Rusia şi Ucraina, numindu-l “războiul minciunii”. Mai jos aveţi o traducere realizată de gandeste.org a mesajului său:

“Războiul din Ucraina se bazează pe minciuni- minciuni despre cum a început, despre cum se desfășoară și despre cum se va sfârși. Ni se spune că Ucraina câștigă, când, de fapt pierde. Ni se spune că războiul întărește NATO, dar de fapt o epuizează. Ni se spune că cea mai mare problemă a Ucrainei este lipsa de fonduri din partea Congresului american, când, de fapt, Occidentul nu poate produce muniție suficientă- o problemă care nu poate fi remediată prea curând.

Ni se spune că Rusia a suferit pierderi masive, când, de fapt, Ucraina rămâne fără soldați- o altă problemă care nu se poate rezolva cu fonduri. Ni se spune că lumea este de partea noastră, când, de fapt, aproape toată lumea crede că politica Americii atinge culmile nebuniei. Ni se spune că pacea este imposibilă, când, de fapt, am respins mai multe oportunități de a negocia un acord. Ni se spune că dacă Ucraina continuă să lupte, își va îmbunătăți poziția de negociere, când, de fapt, termenii de negociere doar se vor înrăutăți considerabil față de ceea ce s-a oferit deja și am refuzat.

Cu toate acestea, minciunile vor reuși să perpetueze războiul. Congresul va aproba mai multe fonduri. Rusia va cuceri și mai mult teritoriu. Ucraina va mobiliza și mai mulți tineri și tinere pentru a fi carne de tun. Nemulțumirea va crește. În cele din urmă, vom avea o criză la Kiev și regimul Zelensky va fi răsturnat. La final, când războiul va fi pierdut și țara nu va fi decât o ruină fumegândă, pe un rug funerar închipuit chiar de ei, mincinoșii vor spune ”noi am încercat”.

Împiedicând orice alternativă, înfierând pe oricine spunea adevărul ca fiind marionetă a inamicului, mincinoșii vor spune: ”Am făcut tot ce se putea. Ne-am apărat de Putin”. În fapt, vor susține că ar fi reușit, dacă nu ar fi existat apologeții din coloana a cincea a lui Putin, care au înjunghiat Ucraina pe la spate. După ce se vor  dezvinovăți, aruncând pe altcineva toată vina, se vor felicita singuri și vor trece cu nonșalanță la următorul război, la fel cum au făcut cu Ucraina după dezastrul din Irak și Afghanistan.

Minciunile sunt evidente, dar vor funcționa.”

Autor: David Sacks

traducere: gandeste.org

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu