Analize și opinii

David Angelo: „Democrație și libertate în Ucraina?”

Preşedintele SUA a salutat aprobarea în Congresul SUA a planului general de asistenţă destinat Ucrainei în valoare de 40 mld. USD.
„Este un mesaj clar adresat întregii lumi. Statele Unite sunt alături de curajosul popor ucrainean în lupta pentru APĂRAREA DEMOCRAȚIEI ȘI LIBERTĂȚII”, a afirmat preşedintele SUA.
Democrație și libertate în Ucraina? Da, cea garantată de Azov, Aidar, Sector Dreapta și oligarhii multimiliardari. Minoritățile etnice din Ucraina știu ce democrație a fost acolo. Lege prin care este interzisă folosirea limbii materne în învățământ și administrație. Interzicerea manifestărilor culturale etnice. Asimilare forțată.
Timp de opt ani, Occidentul a tăcut complice la bombardarea zonelor rusofone din Donbass. Inclusiv mass-media occidentale. Au tăcut în fața Raportului OSCE înaintat ONU, din care reieșea atrocitățile comise de neonaziștii instruiți de ofițeri occidentali în Donbass.
Acordând acest ajutor, Occidentul dorește de fapt prelungirea acestui conflict cu ani de zile. Produce bani pentru complexul militar industrial. Mulți. Pe de o parte. Pe de altă parte, va produce cea mai mare criză economică și umanitară din istoria modernă. Pas decisiv spre acceptarea guvernului Mondial, a Marii Resetări.
Spre comparație, pentru eradicarea foametei pe glob ar fi necesare 45 de miliarde USD alocate anual, până în 2030. Numai că nu vrea nimeni asta, deși mor anual 18 mil. de locuitori ai planetei din cauza malnutriției. Ce război produce atâtea victime? Numai că nimănui nu-i pasă de oamenii ăia. Nu sunt ucraineni.