Analize și opinii

David Angelo: “Asistăm la un război de imagine”

La o zi după cererea președintelui ucrainean Volodymyr Zenesky înaintată la Londra pentru avioane de luptă, ministrul britanic al apărării Ben Wallace a doborât speranțele Kievului de a livra rapid astfel de avioane, după ce Rusia a amenințat cu „consecințe”.
După vizita lui Zelensky la Londra, prim-ministrul Rishi Sunak i-a cerut ministrului Apărării să vadă cât de repede (sanchi- n.m.) ar putea Marea Britanie să furnizeze avioane de luptă Ucrainei. Ministrul Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru BBC: „Ucrainenii nu vor primi imediat avioane de luptă.”
Ambasada Rusiei la Londra a răspuns la știrile inițiale conform cărora Marea Britanie ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina printr-o declarație care indica faptul că orice astfel de acțiune va avea „consecințe militare și politice pentru continentul european și întreaga lume”.
Rusia a emis o serie de linii roșii pe care Occidentul le-a depășit continuu, cum ar fi furnizarea de tancuri de luptă principale, avansate, care se așteaptă să sosească în Ucraina în primăvară. Nu este clar ce fel de măsuri de răzbunare ar lua Rusia în cazul în care Occidentul ar furniza Ucrainei avioane de luptă.
Ministrul britanic spune acum că a fost „mai realist și mai productiv” ca Londra să doneze avioane de luptă ucrainenilor abia după război, astfel încât Kievul să-și poată garanta securitatea.
Zelensky i-a oferit Președintelui Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, casca unui pilot de luptă ucrainean, în care era inscripționat: „Avem libertate. Dă-ne aripi pentru a o proteja.”
„Facem apel la tine și la lume cu aceste cuvinte simple și totuși cele mai importante: avioane de luptă pentru Ucraina. Aripi pentru libertate”, le-a spus Zelensky parlamentarilor britanici în timpul discursului său din Westminster Hall. (apud remixnews.com)
Bun. Opinia mea, acum. Asistăm la un război DE IMAGINE. Occidentul nu-și poate permite un război direct cu Rusia. Nu fiindcă ar fi mai slab. Ci fiindcă știe că ar fi fatal pentru planetă. Ei știu că dacă bagi Rusia în „corzi”, îi iei orice șansă de negociere, o împingi spre Apocalipsa nucleară.
Deci, toate declarațiile occidentalilor sunt pentru masa de proști a planetei. Își încordează mușchii să dea bine, că rămân ei masculii Alfa.
Declarațiile Rusiei, în schimb, nu. Sunt ale unei țări care spune că dacă încercați să ne distrugeți, pierim toți. Și de-asta trebuie să te ferești. Dacă mai ai minte.
Imbecilii n-au. Că nu erau imbecili. Ei nu judecă, ci doar urăsc. Și în caz de Apocalipsă, nu dispar doar ei. Ci și noi. Care n-avem nicio vină. Singura vină este că mai judecăm.

Autor: David Angelo