Analize și opinii

Dan Stoica: Să nu ne mai prefacem sfinți

Europa neonazistă este cea care ne conduce destinele de cetățeni. Ce credem și visăm noi, ce principii și valori morale avem fiecare, nu prea mai are importanță.
Succesul ideologiei brune se datorează incapacității omului de a mai face față complexității propriei creații. Statul universal.
L-am gândit și pus pe picioare ca să putem trăi într-un spațiu sigur și comod, numai că acest spațiu a găsit de cuvință să pună el stăpânire pe noi.
Victoria fulgerătoare împotriva civilizației vestice care a fost pseudopandemia și „măsurile” împotriva ei, stau la baza noi orânduiri sociale în care ne-am trezit peste noapte împinși fără să fi fost invitați.
Masca, distanțarea și carantina ne-au pus cu botul pe labe cu participarea entuziastă a învinșilor. Cultura, religia, educația au fost măturate din viața de zi cu zi, valorile umane au fost înlocuite cu regulamentele de ordine interioare care îmi aduc atât de bine aminte de lagărele de muncă pe care puterile secolului trecut le-au pus pe picioare cu atâta râvnă cam peste tot în lume.
Am fost prinși pe picioar greșit? Am fost obosiți, neatenți?
Nu știu, dar e un fapt că avem o conducătoare a Europei care descinde direct din persoanlul de supraveghere a barăcilor din lagărele din vecinătatea domiciliului meu vienez sau din sudul Poloniei.
Forumul economic internațional e numai pălăria unui domn invizibil dar foarte exigent care ne cere destinele drept materie pentru abatorul planetar de probă. Poate rămânem în viață sau mai bine nu. Cine știe… cum ne-o fi norocul
SIngurul bai este că norocul nu se votează, norocul nu are treabă cu democrația dar iubește aparența și amăgirea și se dă în vânt după fumul dincolo de care haosul își face de cap.
Nu credeți că suntem în stare de ceva mai bun decât să tragem la sorți cu o monedă în care ghinionul are înscrisul pe ambele fețe și noi pe niciuna?
Autor: Dan Stoica