Analize și opinii

Dan Stoica: Marea Perversetare

Amuzantă anecdota cu bustul lui Churchil de la Casa Albă. Obama nu-l înghițea și de aia l-a scos din Biroul Oval. Trump l-a pus înapoi ca să îi facă în ciudă. Evident Biden l-a scos din nou și ca să nu aibă nimeni ideea să îl pună iar la loc, l-a trimis la Kyiv să facă stand-up comedy. (să nu se spună că americanii nu ar avea umor)
Ciudat să auzi adevărurile îmbrăcate în țoalele minciunii, frumosul mânjit cu mândrie în numele celor care i-au fost părinți și care dacă nu sunt incestuoși nu mai sunt deloc gustoși. E ciudat și derutant să te trezești cu tot ce ai crezut o viață că e important îngrămădit la troaca porcilor și să auzi animalele împinse cu de-a sila să se ghiftuiască din el.
Fără mamă, fără tată, fără femeie și bărbat, fără onoare și curaj, fără credință și sacrificiu suntem ca un popor de laponi cărora cineva le-a topit iurtele și le-a promis că la primăvară se vor construi case cu verandă și piscină. E lumea plină de elevi care au studiat pe brânci cum să uite imediat tot ce au auzit pe băncile școlii.
Lumea se rățoiește țanțoșă la lună, nu crede în respect, în cinste și nu dă doi bani pe cuvântul dat.
Lumea asta nu duce lipsă de voluntari. Să disprețuiești dușmanii nu te face învingător dar te ridică în ochii celor plătiți să mintă în locul tău. Sigur nu te ridică pe piedestalele istoriei dar în spatele gratiilor de fițe din insulele scutite de dări poți să faci plajă tot anul și pe o parte și pe cealaltă.
Trăim într-o bulibășeală în care bășcălia ține loc de argumente și lătratul la lună e confundat cu corul scalivilor din Nabucco.
Să știi ce înseamnă un cuvânt și care e sensul unui gest te face suspect de tulburarea neliniștilor planetare. Orice înceracare de împăcare e considerată jignire personală și cuvântul pace e târfa masculină care trece din gură în gură pe la toate democrațiile care nu se mai satură că se împroaște cu borâtura admirației lor nemărginite față de MAREA PERVERSETARE.
La mai mare cu tot ce-i mic! Hai că se poate și mai pitic!
Autor: Dan Stoica

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu