Analize și opinii

Dan Stoica: “Dragi români, drag sistem juridic românesc afliliat la Curtea Internațională de Justiție de la Haga”

Dragi români, drag sistem juridic românesc afliliat la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.
Cum ar fi dacă odată ca niciodată acest înalt for judecătoresc ar emite un mandat de arestare contra numitului Klaus Werner Ioahnnis pentru că sub înalta lui responsabilitate copii rămași orfani în Bucovina de nord ar fi adoptați de familii românești de la sud și vest de Prut?
Întreb serios, pentru că acesta este capul de acuzare (unicul) cu care aceeași curte internațională umblă cu o țâdulă în proțap prin lume ca să-l aresteze pe numitul Vladimir Vladimirovici Putin care a îndrăznit să ia copiii din orfelinatele și casele de copii din Donbas (azi alipit Rusiei) și să le mijlocească înfierea de către familii rusești din tot teritoriul rusesc.
Ucraina, care în acea vreme bombarda cu elan teritoriile lăsând copii fără părinți s-a plâns că acești copiii îi aparțin și că rușii nu au voie să se atingă de ei. Gestul lui Putin de a oferi o casă și o familie unor orfani e considerat sechestrare și răpire de persoane.
Dimpotrivă, ei ar fi trebuit înfiați de familii europene (contra cost evident) și trimiși în Europa. Metoda e cunoscută. Azi Zelinski și-a amintit că poate oferi copii contra arme. Și e supărat că nu are prea mulți de oferit.
Deci aliatul pe care îl sprijinți e unul de nădejde. Mergeți mai departe pe mâna lui, chiar dacă ea e deja cu degetul pe butonul atomic… că de aia e acolo, pentru că merită.
Autor: Dan Stoica