Analize și opinii

Dan Stoica: Abecedar militar pentru analfabeții funcționali la realitate

2740268 11/18/2015 Russian Foreign Affairs Minister Sergei Lavrov at a news conference on the results of his Moscow meeting with Minister of Foreign Affairs and Emigrants of Lebanon Gebran Bassil. Iliya Pitalev/Sputnik
Vă dau două exemple de analfabetism. Întrebat de Lavrov (ministrul de externe rus) care este definiția ordinii internaționale, Anthony Blinken (secretarul de stat al USA) nu a putut răspunde.
Iar Cambridge dictionary a venit cu următoarea definiție a femeii care de câteva zile e versiunea oficială în vest:
„un adult în viață care se identifică cu o femeie”
Gâgă e doctor academician.
Dacă am rămas cu gura căscată la habaniștii care cred că înțeleg ceva din războiul din vecini ar trebui să le cer scuze. Sunt victime ale unei ignoranțe globale care crește și tot crește peste cotele de inundație ale neuronilor.
Am încercat să nu mă dau bătut dar cele câteva rânduri pe care m-am străduit să le pun pe hârtie cât mai lizibil (ce-i războiul, care sunt criteriile și scopurile lui, cum și cu ce se duce un război) m-au făcut să înțeleg că mai ușor scol din mormânt un nefericit bătut de soartă decât să aduci lumină în mintea unuia care și-a mutilat neuronii de bunăvoie.
Haberniștii de pe fb sunt într-o societate bună, generali și amirali de peste ocean, sau din UK, politicieni din întreaga Europă, derbedei de Kiiv și de prin alte orașe lăsate fără curent, toți preferă să moară pe altarul incapacității de a deschide ochii.
Deci redactarea acestui abecedar care ar explica de ce Rusia este mult superioară oricărei alte puteri din punct de vedere militar mi-ar mânca din timp fără să aducă nimănui atât de necesarele clarificări. Las evenimentele să se desfășoare și să convingă pe cine e de convins și să-i lase amețiți pe ceilalți care oricum altceva nu mai pot să facă.
Autor: Dan Stoica

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu