Analize și opinii

Dan Pavel: “Unele femei nu vor să iasă în oraș cu un bărbat care locuiește cu părinții.”

Unele femei nu vor să iasă în oraș cu un bărbat care locuiește cu părinții. Preferă să iasă în oraș cu un bărbat care locuiește cu soția. Salariul mediu pe economie, în România, este de 6789 de lei, din care îți ia statul 42 virgulă morții mamii lui la sută, de rămân 3972 în mână. Acuma… un tânăr obișnuit, educat, cu bun simț și salariul mediu, nu se lasă descurajat de chestia asta. Închirierea unei garsoniere modeste în capitală costă în jur de 300 de euro, respectiv 1495 de lei. Cheltuială la care tânărul nostru este dornic să adauge utilități în jur de 500 de lei, apoi internet și televiziune de 80 lei. Știe că orice fată din București o să vrea Netflix. Cum să nu vrea? Pac, 50 de lei!
3972 – 1495 – 500 – 80 – 50 = 1847 de lei
Tânărul se mută la garsonieră ca să-și înceapă viața de adult. Apoi îl lovesc de după colț cheltuielile de supraviețuire. Coșul minim lunar este 1459 de lei de persoană. Este o sumă ridicolă, actualizată acum doi ani, cu care mi-aș dori să mănânce numai ăia care au calculat-o. Mai are nevoie să se spele măcar între picioare, să spele hainele și să curețe garsoniera. Lucrurile astea necesită produse de uz casnic și igienă de minim 250 de lei. Mai sunt medicamente și consumabile 100 de lei, adică o durere de cap, un pansament, o pastilă de diaree etc. Transport în comun 80 de lei. Telefon 50 de lei. La astea adăugăm o sumă ridicolă pentru cheltuieli vestimentare lunare de, să zicem, 100 de lei.
1847 – 1459 – 250 – 100 – 80 – 50 – 100 = -192 de lei
Văzând toate astea, tânărul nostru începe să devină optimist și caută o fată în vederea unei relații serioase. A fost disciplinat, n-a mâncat nimic la serviciu, nu și-a cumpărat cafea sau suc, n-a stricat hainele, n-a ieșit la bere cu băieții și a evitat toate cheltuielile imprevizibile. A bunghit o fată mișto pe undeva… Ce să facă, cum să pună el problema? Unde s-o invite? Hai la o terasă mai cheap shit. Ia împrumut niște bani de la mine. Două pizza, două limonade și-o prăjiturică doar pentru ea, că ”el nu e cu dulciurile”. Vine nota 135, cu bacșiș, 150 de lei. Alege să nu bea bere la primele întâlniri. Tânărul nostru este inteligent și știe că, dacă fata dorește vreun sărut, o să-i miroasă gura a borhot. Este o experiență neplăcută pentru fete, iar el e prea respectuos pentru gafe din-astea.
-192 – 150 = -342 de lei
La a doua întâlnire, fata vrea la film. Mai ia niște bani împrumut de la mine. Două bilete 70 de lei. Aoleo floricele, suculeț 60 de lei. Împrumută mașina lui tac-su și bagă benzină de minim 60 de lei pentru că-i copil bine crescut. N-are mașină? Ia un Uber. Dus întors pe ploaie, cu surcharge de vreme rea, oră de vârf, lună plină, femei peste 40 de kilograme, ascendent în vărsător sau pasageri bâlbâiți, ajungi tot pe-acolo.
-342 – 70 – 60 – 60 = -532 de lei
Vine a treia întâlnire. Până acum totul a decurs minunat. Energiile sunt pozitive și tânărul nostru se simte norocos. Fata e isteață, sexy și simte el că e seara magică. Ce să facă el în seara magică? Păi o invită la teatru, două bilete 140 de lei, și apoi la el acasă, 60 de lei. Trebuie să pregătească un pic terenul. Un suculeț, o apică, o licoare veseope și ceva gustări să aibă turturica ce să ciugulească, minim 250 de lei. Prezervative 45 de lei.
-532 – 140 – 60 – 250 – 45 = -1027 de lei
În seara magică, cei doi ies împreună de la teatru. Fata îi mulțumește pentru clipele frumoase, dar îi comunică cu părere de rău că relația nu va putea continua. Oricum este prea devreme pentru sex și nu e momentul să se grăbească cu vreo relație. Ar vrea să rămână prieteni. Viața ei este prea complicată momentan, n-are nici timp și vin zile încărcate la facultate. În afară de asta, fata recunoaște că nu este într-un spațiu psiho-afectiv potrivit pentru o relație cu nimeni. Preferă să fie singură o perioadă, ca să se poată concentra pe licență și pe cariera iminentă. Tânărul este devastat. O conduce politicos acasă și pleacă pe jos prin ploaie.
Două zile mai târziu, tânărul nostru își vede dragostea la bar… de gât cu mine. Fata hlizește la un tomnatic cu chelie și burtică, însurat cu una de vârsta lui, dar care n-are leasing, nici ipotecă și nici nu vine cu tramvaiul la întâlniri. Tânărul traumatizat o vede cum râde la o masă plină de bărbați cu 20 de ani mai în vârstă decât ea. Masa e plină de băutură și mâncare pentru care el ar trebui să mai muncească vreo două săptămâni. Râsetele și atingerile libidinoase îl taie direct pe inimă, iar duduia se cuibărește sub umărul meu în timp ce îmi ciupește discret coaiele prin pantaloni.
Tânărul se întoarce în garsonieră și plânge fără sunet în baie. Încearcă să se liniștească și intră pe telefon unde influencerii lui favoriți îi recomandă iahtingul și vacanțele în Grecia. Tânărul oftează, mănâncă gustările și bea licoarea pregătită pentru fată, apoi se duce și votează cu AUR. Bine ați venit la ”Dating in 2023” sau de ce are AUR 22% în sondaje.

Autor: Dan Pavel